USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині сільський голова побив веслом природоохоронців

20 Серпня 2010 08:53
Сутичка на озері Люб’язь Любешівського району Волині через підозру у незаконному лові риби виникла між головою Люб’язької сільської ради Борисом Шубичем і працівниками охорони національного природного парку «Прип’ять-Стохід».

Про це 19 серпня написала «Волинь нова».

Версії обох сторін конфлікту кардинально різняться. Зі слів директора національного природного парку Юрія Оласюка, його підлеглі на озері Люб'язь під час чергування на човні під'їхали до Бориса Шубича, який теж був у човні, і поцікавились, чим він займається. Інспектори побачили, що у човні голови сільської ради є декілька рибальських сіток.
Обмінявшись погрозливими «компліментами», обидві сторони вступили у «бойові дії». Знаряддям нападу і оборони були весла. Після завершення сутички двоє інспекторів звернулися у центральну районну лікарню за медичною допомогою. Кажуть, їм все ж вдалось приборкати непокірного голову сільради, відібрати у нього човна і рибальські сітки.
Борис Шубич також «зареєстрував» у медиків побої і надав у райвідділ внутрішніх справ свою версію конфлікту на озері Люб'язь. Голова розповідає, що відпочивав з сім'єю на озері. Побачив, як незнайомі закидають на Люб'язі рибальські сітки. Сів у човен, і поплив до них, щоб перешкодити браконьєрству.
Коли був на середині водойми, до нього на великій швидкості під'їхало на моторному човні п'ятеро нетверезих, на його погляд, чоловіків. Шубич називає їх прізвища і посади. Коли працівники національного природного парку поцікавились, що він робить на озері, той пояснив, що як голова сільської ради, до якої належить ця водойма, має намір перешкодити незнайомим ставити сітки.
Після сутички природоохоронці потягнули човен Шубича до берега, де вже стояли викликані працівники райвідділу внутрішніх справ і директор національного природного парку «Прип'ять-Стохід» Юрій Оласюк.
Після цього були складені відповідні документи, опитані свідки і учасники конфлікту на Люб'язі. Зрозуміло, що інспектори-природоохоронці в усьому звинувачують голову сільської ради, в якого у човні виявлені рибальські сітки і який нібито веслом побив їх.

У свою чергу, Борис Шубич вважає себе потерпілим у цьому інциденті.

Нагадаємо, проти голови Люб'язької сільської ради Любешівського району Бориса Шубича була порушена кримінальна справа, за якою він звинувачувався в отриманні хабара в сумі 50 тисяч доларів США за виділення земельних ділянок. Рік тому суд виніс виправдувальний вирок люб'язькому сільському голові всупереч позиції працівників міліції і прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любешівець Показати IP 20 Серпня 2010 09:03
І правильно зробив Шубич, що дав веслом по-одному місцю... Нічого рибу ловить без відому місцевої влади... Потрібно було взяти у сільській раді ліцензію на рибальство, а тоді виходити в море, ой, точніше на озеро...
Віктор Показати IP 20 Серпня 2010 10:26
Він напевне знає кунг фу. П"ятеро охоронців не могли впоратися з сільським головою, що він двом "навішав" так, що звернулися в лікарню? Щось фігня якась получається..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus