USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині викрили контрабанду автомобілів

28 Березня 2011 12:22
У Волинській області співробітники податкової міліції виявили факт контрабанди та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах одним із волинських спільних підприємств.

Податківці стверджують – тандем у складі ковельського спільного підприємства і приватного підприємця-«єдинщика» незаконно ввіз на митну територію України та реалізував 203 вантажівки іноземного виробництва, - повідомили 28 березня у прес-службі ДПА України у Волинській області.

У податковій кажуть, що ні в бухгалтерській, ні в податковій звітності ковельського СП факт ввезення на митну територію автівок та їх реалізацію не відображено. Так само не прозвітувався про господарські операції і приватний підприємець-«єдинщик».

Така узгодженість дій СП і приватного підприємця – аж ніяк не випадкова, переконують в УПМ ДПА у Волинській області, оскільки бізнес-партнери свідомо стали учасниками злочинної схеми.

Фірма доручила, а підприємець придбав вантажівки іноземного виробництва вартістю 12,4 млн.грн. в одного із німецьких підприємств. Згодом підприємець передав автівки СП, яке й реалізувало їх в Україні.

Щоправда в офіційній податковій звітності жодних слідів таких господарських операцій знайти не вдалося. Натомість, до бюджету не сплачено 2,3 млн.грн. ПДВ.

Щоб встановити фактичну приналежність вантажних авто податковим міліціонерам довелося звернутися до співробітників Інтерполу та представників компетентних органів Німеччини.

Власниками двох сотень вантажівок виявилися громадяни п’яти європейських держав – поінформували українських правоохоронців їх зарубіжні колеги і заперечили будь-які стосунки власників авто з німецької фірмою. Більш того, реєстрація німецької фірми, бізнес-партнера ковельського СП „на папері”, в кінці минулого року скасована.

Днями слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області порушив кримінальну справу відносно керівника СП за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.1 ст.201 КК України. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus