USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині викрили злочинну схему ввезення з-за кордону медобладнання

23 Серпня 2013 10:35
Медичний агрегат вартістю 164,5 тисяч євро українське підприємство намагалося ввезти на територію України за ціною 340,5 тисяч євро, – повідомляє оперативне управління Головного управління Міндоходів у Волинській області.

За домовленістю з виробником продукції, російською компанією, медичний апарат - агрегат компресорний мембранний - мали доставити в Україну безпосередньо з Російської Федерації, але несподівано товар транспортували через Республіку Польща, і постачальником компресора виступило підприємство Великобританії.

Обладнання за підробленими документами із завідомо недостовірними даними, з використанням реквізитів транзитного підприємства, зупинено на пункті пропуску Ягодинської митниці.

Зловмисники маніпулювали статусом українського підприємства, яке користується пільгою та звільнене від оподаткування операцій з постачання лікарських засобів та медичного обладнання для виробництва та використання в Україні.

Злочинна схема передбачала отримання неоподаткованого прибутку шляхом незаконного виведення валютних коштів за кордон в сумі 340,5 тисяч євро, без сплати будь-яких податків та обов’язкових платежів до державного бюджету України.

В даний час працівники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області відкрили кримінальне провадження за фактом скоєння злочину, передбаченого статтею 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Вантаж затримано. Проводяться слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2013 11:02
От тому і лікування в нас таке "дешеве".
прєдатель Показати IP 23 Серпня 2013 15:24
А скільки років тому це було? Величезний ПШИК з того вийде, на мою думку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus