USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині виявили підпільний канал транзиту цигарок в Емірати

9 Листопада 2013 11:00
Фіктивну фірму, через яку італійська компанія «YESMOKE TOBACCO» переправляла цигарки до Об’єднаних Арабських Еміратів, виявили у Любомлі. Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Як Волинські Новини повідомляли раніше, під час перевезення 12 мільйонів 70 тисяч пачок цигарок, вартістю 154000 євро через зону митного контролю поста «Ягодин», водій пред’явив документи, що містили неправдиву інформацію про одержувача.

ЧИТАТИ ЩЕ: РАЗОВА КОНТРАБАНДА НА 1,5 МІЛЬЙОНА – ВСЕ ДЕРЖАВІ

Так, польським митникам водій показав товаросупровідні документи про постачання цигарок на адресу підприємства «ATLANT STYL», що розміщене в місті Любомль Волинської області. Проте, як виявилося, такого підприємства давно не існує. Після цього, на митному посту «Ягодин» в Україні в пред’явлених митникам документах вже було зазначено іншого одержувача - фірму «K.LINE FZCO», що знаходиться в Об'єднаних Арабських Еміратах. Такі дії дозволяли здійснювати транзит контрабандних цигарок через територію України на Близький Схід, уникаючи при цьому додаткових митних зборів.
Нагадаємо, 19 вересня 2013 року Любомльський районний суд закрив провадження у справі про переміщення через кордон з приховуванням від митного контролю 12 мільйонів 700 тисяч пачок цигарок «Yesmoke» та постановив повернути їх господарському товариству «ТЕР Авто Експедиція».
В апеляційній скарзі прокуратура поставила вимогу про притягнення правопорушника до відповідальності та конфіскацію контрабандного товару в дохід держави.

Отож, спочатку, за фактом порушення водієві інкримінували злочин за статтею 483. КК України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Проте, нещодавно суддя закрив справу, оскільки за трудовим договором на чоловіка не були покладені обов’язки експедитора чи декларанта. За висновком суду, він виступав лише водієм по транспортуванню товару від митного поста Польщі до митного поста України, а не перевізником.

Незважаючи, на те, що справу вирішили закрити, цигарки все ж таки були конфісковані, а товаротранспортні документи вилучені судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus