USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за привласнення грошей засудили голову ТВК

12 Квітня 2011 11:38
Голова територіальної сільської виборчої комісії Камінь-Каширського району Віктор Сахарук, підробивши документи, преміював себе і деяких своїх підлеглих.
Під час виборів до місцевих рад Карасинську ТСВК очолював місцевий мешканець Віктор Сахарук, – пише Волинь-нова.
Знаючи, що розмір одноразової грошової винагороди членам територіальної виборчої комісії обговорюється на засіданні комісії і залежить від особистого внеску у справу, він вирішив не виносити це питання на обговорення.
Сахарук сфальсифікував документи і заволодів частиною бюджетних коштів, виділених на вибори.
Зокрема він підробив протокол засідання Карасинської ТСВК від 10 листопада 2010 року та рішення, в яких містилися завідомо неправдиві дані про те, що комісія розглянула це питання та проголосувала за виплату одноразової грошової винагороди голові ТСВК Вікторові Сахаруку в розмірі 876 гривень.
У документах також йдеться про призначення допомоги заступнику голови ТСВК Ніні Дмитрук 856 гривень, бухгалтеру комісії Сергієві Монюку 756 гривень.
Сахарук ці документи підписав власноруч і за себе, і за секретаря комісії, а також скріпив печаткою.
Кримінальну справу проти Віктора Сахарука прокуратура району порушила за двома статтями Кримінального кодексу України: за зловживання службовим становищем і службове підроблення.
Незаконно отримані кошти ще в ході досудового слідства були повернуті добровільно.
Як повідомив слідчий прокуратури Сергій Федчик, Камінь-Каширський районний суд завершив розгляд справи.
Сахарука засуджено до обмеження волі строком на один рік і шість місяців з однорічним випробувальним строком та позбавленням права обіймати посади в комісіях при проведенні будь-яких виборів строком на два роки, а також оштрафовано на суму 700 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семен Показати IP 12 Квітня 2011 11:42
А у на в ближайшие два года намечаюся выборы? Щуку в воду.
Микола Показати IP 12 Квітня 2011 13:05
Вот они! "Проклятиє расхітітєлі соціалістічєской собствєнності!" (с)
лучанка Показати IP 13 Квітня 2011 09:13
Яка велика сенсація, зловили селянина, що привласнив 700 грн.Це звичайно погано. А що робиться у верхах, та це у сотні і тисячі разів більші суми і ніхто їх не наказує, там напевне можна???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus