USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фінансовий аферист з Ковеля наводив порчу на слідчих?

27 Травня 2011 11:39
Колишнього директора Ковельської філії Всеукраїнської кредитної спілки засудили до п'яти років позбавлення волі умовно.

Олена Андрєєва (її прізвище змінено з етичних мотивів), будучи на посаді директора філії кредитної спілки, виписувала на людей фальшиві кредити, розповіла старший слідчий Ковельської міжрайонної прокуратури Наталія Ткачук. Про це пише Михайло Сергушев у газеті Факты и комментарии.

«Судом доведено 76 епізодів, коли Андрєєва виписувала фальшиві кредити на людей, які навіть не чули про кредитну спілку, – розповіла Ткачук. – Різними шляхами до неї потрапляли копії документів жителів нашого міста, лише через час дізнавалися, що вони повинні кредитній спілці певну суму грошей. Справа в тому, що Андрєєва, крім усього іншого, працювала ще й страховим агентом. При оформленні страховки громадяни надавали копії своїх документів, які потім і виявлялися в кредитній спілці».

Існував ще один спосіб отримання копій документів. До Андрєєвої приходив громадянин з бажанням оформити кредит. Вона брала кілька днів на перевірку даних та оформлення, а потім несподівано, під різними приводами, давала цій людині негативну відповідь.
Сама ж, скориставшись копіями документів, відкривала кредит на громадянина, якому щойно відмовила.

Першим на незаконну діяльність своєї підлеглої звернув увагу голова Всеукраїнської кредитної спілки Віталій Бевзюк. Саме він попросив прокуратуру перевірити, що відбувається в ковельській філії. Від ошуканих громадян, каже Наталія Ткачук, на той момент заяв фактично не було.

«Справа в тому, що Андрєєва сама частково погашала кредити. Виходило щось на зразок фінансової піраміди. Для того щоб погасити кредит на одну людину, потрібно було залучити нового клієнта. І так могло тривати до безкінечності», – розповіла слідчий прокуратури.

«У нас є доведені судом факти, що частина коштів Андрєєва витрачала на свої потреби. Хоча сама Олена Сергіївна в суді визнала лише підроблення кредитних документів», – додала вона.

Деяких клієнтів Андрєєва вмовила стати членами кредитної спілки, прямо попередивши, що договір про отримання кредиту буде фіктивним. Як не дивно, громадяни на це погоджувалися.

За словами Ткачук, в Андрєєвої – справжній талант спілкування з людьми. «Вона дуже хороший психолог. Скаже щось людині - і той їй вірить».
Крім того, за словами багатьох людей, які спілкувалися з Андрєєвою, вона займається так званою чорною магією і може навести порчу.
Слідчий прокуратури Наталія Ткачук цього стверджувати не стала, однак розповіла, що поки йшло слідство, було дуже вже багато збігів, причому часом трагічних.
«На власному досвіді переконалася, що спілкування з Андрєєвої може не пройти безслідно, - каже Ткачук. - Наступного дня після допиту цієї жінки в мене всі руки вкрилися виразками. Андрєєва тоді зателефонувала мені і запитала про моє здоров'я. Але якби таке сталося тільки зі мною, то я б не надала цьому великого значення. Схожі виразки з'явилися і на нозі у оперативника, який супроводжував Андрєєву на допит».

«Я теж спілкувався з Оленою Сергіївною, – сказав оперативний працівник управління по боротьбі з економічними злочинами Андрій Сагаль. – Андрєєва якраз ходила зі зламаним на нозі пальцем. З її слів, палець їй зламав чоловік, який в даний час відбуває термін. Так от, після допиту Олени Сергіївни я поламав два пальці на нозі!»

Як каже слідчий, свідки розповідали, що Андрєєва ворожить на картах.
«І дуже багато з того, що вона пророкує, збувається. Її мама – відома в Росії знахарка. За словами її чоловіка, Андрєєва частенько радилася з матір'ю по телефону, питаючи, що куди треба підсипати, щоб навести порчу або зробити приворот», – додала Ткачук.

«Під час одного з допитів Олена Сергіївна звинуватила мене в тому, що я розпускаю чутки про її чаклунство. Я тоді сказала їй, що знаю про якісь магічних ритуалах, якими вона займається. «Ну і що? – з посмішкою вимовила Андрєєва. – Так, іноді я спалюю на кладовищі серце свині. Але цей ритуал дуже корисний для очищення аури. Я і вам теж раджу».

Крім того, під час судового процесу сталося кілька трагічний подій.
Спочатку за нез'ясованих обставин загинув голова Всеукраїнського кредитного союзу Віталій Бевзюк.

«Віталій Євгенович був нашим головним свідком у справі Андрєєвої, – розповідає Наталія Ткачук. – Він встиг дати свідчення і повертався додому в Ужгород. На трасі його машину зупинив міліціонер. Бевзюк вийшов з авто, щоб поспілкуватися з даішниками, і тут його... на смерть збила вантажівка».

Колишній начальник Андрєєвої по страховому агентству В'ячеслав Боровик (він також був свідком) в 45 років помер від серцевого нападу. Нарешті, ще один свідок - менеджер Луцької філії Всеукраїнського кредитної спілки – був знайдений повішеним у своїй квартирі, а бухгалтер кредитної спілки з Ужгорода зник безслідно.

У Ковелі багато хто всерйоз вірить, що жінка займається чорною магією. Судді Ковельського районного суду відмовлялися слухати її справу. Троє суддів, які все ж бралися за справу Андрєєвої, постраждали при нез'ясованих обставинах. Один з них на своєму авто потрапив в аварію і отримав досить серйозні каліцтва. Інший відчув погіршення самопочуття відразу після судового засідання. Казав, що його почало нудити і він навіть не пам'ятав, як покинув зал засідань. В очах, мовляв, наче полуда стояла. Ще одна суддя на три місяці злягла на лікарняний. У наявності були всі ознаки нездужання, але аналізи були хорошими, і лікарі так і не змогли визначити, чим же вона хворіла.
«У мене є свідки, які чули, як Андрєєва сказала після одного із судових засідань: «Усім, хто ставив мені палиці в колеса, хто просив для мене десять років позбавлення волі, я відплачу», – продовжує Наталія Ткачук. – Андрєєву дійсно бояться».

«Різні дрібні неприємності під час слідства у справі Андрєєвої відбувалися з багатьма працівниками прокуратури, – каже Ковельський міжрайонний прокурор Сергій Масалов. – Я навіть розпорядився батюшку покликати, щоб освятити кабінети слідчих».

Сама Андрєєва у розмові із кореспондентом сказала, що оформляла фіктивні договори на отримання кредитів свідомо.

«Але я ж і намагалася сама їх погашати. Так, за рахунок наступних клієнтів. А що залишалося робити, якщо багато кредитів не виплачували і до кінця місяця збирався дуже великий борг. Я не хотіла псувати статистику по Ковелю, тому й вигадала таку схему. Злого умислу в моїх діях немає. І гроші ці (близько 600 тисяч гривень, а не мільйон, як пишуть!) Я не привласнювала. Буду подавати апеляцію», – зазначила вона.

Як повідомили у Ковельському районному суді, Олена Андрєєва була засуджена до п'яти років позбавлення волі умовно. Незважаючи на досить великі суми фіктивних кредитів, суд врахував, що жінка сама виховує чотирьох дітей.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
констатую факт Показати IP 28 Травня 2011 13:25
Народ так перейнявся новиною, що тупо боїться коментувати. Теж не буду, - скажу, лише, що жіночка - справжній герой! Молодець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus