USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині затримали лісокрадів

23 Травня 2011 10:05
У Маневицькому районі на Волині затримали двох лісокрадів.
Обоє – мешканці села Гораймівка, які орудували в урочищі «Кормін». Їх зловила лісова охорона ДП «Колківське ЛГ». Про це повідомили у прес-службі Волинського управління лісомисливського господарства.
20-річний Віталій Мельник працював вночі, а зранку забирав зрізані дерева. Повантаживши на віз приготовлену заздалегідь вільху у кількості 1,63 кубічного метра, Віталій поспішав до села.
Проте продати ліс, а за поясненнями молодого чоловіка, саме для цього він і зрізав дерева, йому не вдалося, бо дорогою він потрапив до рук лісівників, які саме проводили рейд.
За підрахунками Мельник завдав збитків державі на суму 3 573 гривні.
Однофамілець Віталія 43-річний Микола працював разом із товаришами.
Під час патрулювання лісова охорона пішла на звук пилки і натрапила на кількох чоловіків, які вже встигли зрізати 4 дерева вільхи загальною кубомасою 3,19 кубічного метра.
Двом порушникам вдалося втекти, а Миколу Мельника затримали. Він пояснив, що дерева йому були потрібні для будівництва. Завдана державі шкода становить 13 583 гривні.
Ще одного лісокрада затримала лісова охорона ДП «Ківерцівське ЛГ». Два дуби діаметром 75-78 сантиметрів і загальною кубомасою 8,6 кубічного метра самовільно зрізав 34-річний мешканець Ківерців Петро Ващук.
«Працював» у 131-му кварталі Ківерцівського лісництва.
Лісова охорона вилучила у нього трактор та бензопилу.
Лісокрад завдав збитків державі на суму 17 655 гривень.
Всі матеріали передані у правоохоронними органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Крадій лісу Показати IP 23 Травня 2011 11:33
"Під час патрулювання лісова охорона пішла на звук пилки і натрапила на кількох чоловіків, які вже встигли зрізати 4 дерева вільхи загальною кубомасою 3,19 кубічного метра". Розсмішили. А хто лозу на кошики ріже, не зловили? А хто краде 150-річні дуби і возить за кордон? Чиї "Лексуси" супроводжують крадений дуб? Під чиєю опікою все це робиться? А вільха - це бурян лісу. Вона за роки незалежності самонасіялась на землях, що не обробляються - ідіть та рубайте на дрова. Зловити злодія вільхи - що стріляти по горобцях з крупнокаліберної гаубиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus