USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині знайшли неякісні квас, хліб та тістечка

10 Червня 2011 14:59
Продукти харчування, що реалізуються на прилавках волинських магазинів, не відповідають вимогам якості – стверджують фахівці «Волиньстандартметрології» після ряду перевірок.

Зокрема мова йде про хліб, квас, тістечка та газовану воду, - повідомляють Відомості-UA.com.

У випробувальному центрі протягом травня було проведено аналіз 170 зразків харчової продукції на відповідність показникам зазначеним у чинних нормативних документах, з них 7,8 % не відповідало вимогам стандартів

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 8 зразків.

Серед них: хліб «Южний» череневий (стан м’якушки вологий на дотик та завищена вологість); напій безалкогольний квас «Луцький» (невиражений смак та занижена кислотність); напій безалкогольний на смако-ароматичних добавках зі смаком квасу (завищена масова концентрація сахарину).

Окрім того, серед вказаних продуктів - вода питна (завищені нітрати та жорсткість); какаовела молота і тістечко «Італіка» (завищена кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів); вода мінеральна природна столова слабогазована «Липинська джерельна» (завищена масова частка діоксиду вуглецю).

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бармалєй Показати IP 10 Червня 2011 16:33
А що на Волині можна знайти щось якісне, крім горілки?
Перехожий Показати IP 11 Червня 2011 16:10
Про тих хто платить - говорять дуже добре, або мовчать!
Лучанин Показати IP 12 Червня 2011 11:30
Чому не напишуть що саме відповідало якісним вимогам? Це державна таємниця?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus