USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині знешкодили авіабомбу. ФОТО

27 Червня 2013 12:56
Авіабомбу SC-500 часів Великої Вітчизняної Війни знищили на Волині.

Про це повідомили у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації.

Поблизу села Калинівка Ковельського району групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області знищено авіабомбу SC-500 часів ВВВ.

Її знайшов місцевий мешканець під час пошуків металу. Літнього ранку селянин виявив іржавий металевий предмет схожий на боєприпас.

26 червня терміново скликали комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ковельської райдержадміністрації, яка вирішувала, як ліквідувати знахідку, забезпечивши максимальний захист жителів села.

«Інколи диву даєшся, до якої межі безпечні окремі громадяни», - сказав перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Стиранка. При певному збігу обставин цей смертоносний метал міг би накоїти біди в радіусі не менше 3000 метрів.

На місце виїхала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації. Відразу після отриманого повідомлення біля знахідки виставили міліцейський пост.

На місце надзвичайної події виїхали всі необхідні служби, задіяли екскаватор та автокран. Також провели відселення в радіусі 1500 метрів мешканців села та худоби. На проїжджій частині перекрили рух екіпажі Державтоінспекції. І тоді до роботи приступили піротехніки ДСНС.

Виявлений вибухонебезпечний предмет успішно ліквідували, прилегла територія обстежена спеціалістами групи розмінування.

МНС звертається до громадян: у випадку виявлення невідомих предметів у жодному разі не проводьте з ними будь-яких дій, якнайшвидше повідомте про знахідку Управління ДСНС за номером «101».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus