USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нечистоти птахофабрики на Волині загрожують Західному Бугу? ФОТО

28 Вересня 2013 12:23
«Надзвичайна пригода» трапилась цієї ночі поблизу Володимира-Волинського, що в напрямку до прикордонного містечка Устилуг. Учора ввечері прорвало вали-насипи, що відгороджували війдстійник ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» від земель загального користування. Нечистоти розтеклися на значних площах навколо війстійника.

«Сьогодні вранці я став свідком приголомшливого видовища. Нечистоти зі своєрідним червоно-гнійним кольором та характерним запахом розтеклися навколо відстійника. Частина з них потекла до найближчого лісу, інший потік «прорвався» через об’їзну автодорогу сполученням «Ковель-Львів», розмивши узбіччя цього автошляху та впритул наблизившись до залізничного полотна, що йде на прикордонний Ізов», – розповідає депутат Володимир-Волинської райради Павло Карпюк.

«Найбільша небезпека цієї «НП» в тому, що зовсім поруч знаходяться так звані «військові водойми», в яких місцеві орендарі розводять рибу. І є велика ймовірність потрапляння цих нечистот у ці водойми. А це може спричинити масову загибель риби. Якщо зважити на те, що ці «військові водойми» мають водоносне сполучення з озером Лісним, на якому полюбляють відпочивати володимир-волинці, то наслідки цієї надзвичайної пригоди можуть призвести до екологічної катастрофи», – припускає Павло Карпюк.

«Депутати у районній раді неодноразово порушували проблему незадовільного стану захоронень та утилізації відходів виробництва ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (ТМ «Чеботурка»). Проте місцева влада, контролюючі органи, чиновники різних «мастей» постійно закривали очі на очевидні порушення, у тому числі санітарно-екологічних норм, надавали відписки про те, нібито ситуація контрольована. Доводиться вкотре бити на сполох, скеровувати депутатські звернення у відповідні інстанції, у тому числі вищестоящого рівня, адже за лічені кілометри від місця надзвичайної події – річка Західний Буг та кордон із Євросоюзом», – стверджує депутат.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
чеботурка Показати IP 28 Вересня 2013 20:43
Закрити це убоїще чимшвидше!!!
ярик Показати IP 29 Вересня 2013 12:45
Оці неподобства потрібно показувати делегаціям із Польщі , яких клімчук чи саганюк приймають , поять та вихваляються перед ними як у нас все добре і хороше . Ганьба таким госплдарникам - на звалище їх самих .
Анонім Показати IP 6 Липня 2015 10:02
В селі Забороль, Луцького району на вулиці Колгоспній, 7, в житловому масиві, власники побудували 2-х поверховий будинок, куди заселили тисячі курей, качок, є у них інкубатури. Самі ж власники там не живуть. Тачками вивозять курячий помел. Раніше на сусідській межі складали, тепер вивозять не відомо куди (напевне, десь у ліс). Отруюють селян страшним отруйним повітрям, водою. Запах стоїть страшний. На всі прохання сусідів не реагують. Сільська влада бездіяльна. Хоча мешканці по сусідству звертались письмово у сільську раду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus