USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Пасажирів з палаючого авта першим рятував велосипедист

1 Серпня 2013 15:54
Пасажири під час ДТП на автодорозі Устилуг-Рівне згоріли б, якби не рятівник на велосипеді. Святослав Абрамюк став першим свідком аварії, потім — помічником, а далі — теж постраждалим.

Про історію з щасливим кінцем повідомляє Слово Волині.

Нагадіємо, днями на автодорозі «Устилуг-Рівне» трапилось дорожньо-транспортна пригода. Мешканець Володимира-Волинського, 1987 року народження, рухаючись на власному автомобілі «Вольцваген Пасат», не вибрав безпечної швидкості руху, тому й не впорався з керуванням.

Керівник колективу володимир-волинського культурно-мистецького центру імені Тараса Шевченка Святослав Абрамюк 30 липня випадково став свідком ДТП на автодорозі «Устилуг-Рівне». У той час він велосипедом добирався на роботу.

За словами чоловіка, якийсь автомобіль в районі повороту на село Ворчин злетів з дороги, від удару об дерево заглох.

«Так трапилось, що я був першим на місці аварії. Під’їхав, щосили намагався відкрити задні дверцята. Поряд зупинився мікроавтобус, з якого вибіг водій і почав мені допомагати. Однак від удару ручка вирвалась «з м’ясом». Ми спробували зробити це через відкрите вікно з боку водія. Коли почали витягувати першого пасажира, пролунав якийсь хлопок – це, швидше за все, зірвались парові гази, що накопичились у газовому баці», - розповів Святослав Абрамюк наступного дня, сидячи на лавці біля лікарні, в яку його госпіталізували разом із постраждалими у ДТП, з опіками руки, живота і ноги.

«Машина загорілась, мене полум’ям відкинуло убік, далі не пам’ятаю – був у шоці. Шорти на мені спалахнули умить, бо штучні. А от футболка і бейсболка – витримали і захистили. У цій історії найголовніше те, що люди навколо не були пасивними, вискакували з автівок з вогнегасниками, рятували хто як міг. На жаль, загасити пожежу не вдалось, пролунав ще один вибух – зірвався бак, але до цього часу усіх пасажирів повитягали, - продовжує рятівник, закликаючи ніколи не носити синтетичного одягу, який у подібній ситуації може призвести до смертельних опіків.

Святослав Абрамюк не вважає себе героєм, каже, що зробив усе на підсвідомому рівні, що так само вчинив би будь-хто на його місці. Зізнається, що усвідомлення небезпеки прийшло до нього тільки зараз, коли вже виписують з лікарні: «Коли побачив поряд дружину, сина, маму, то аж страшно стало – бо могло бути набагато гірше».

Добровільний рятівник бажає водію і пасажирам автівки теж якнайшвидше одужати.

А Олег Іовенко, провідний фахівець міськрайонного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій прокоментував ситуацію так:

«Мої колеги прибули на місце події за кілька хвилин після дзвінка-повідомлення, за кілька секунд загасили залишки пожежі. «Швидка» вже була там. На щастя, завдяки розумним і сміливим діям випадкових подорожніх, людей врятовано. Їх повернення до нормального житття – справа часу і лікарів. Звертаюсь до громадян: у подібних ситуаціях намагайтесь повідомляти нас якомога швидше, бо від цього теж залежить людське життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus