USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Підприємця, який побив міліціонера, засудили умовно

9 Липня 2013 13:41
Власник крамниці побив дільничного інспектора, який намагався скласти протокол про незаконну торгівлю спиртним. За це зловмиснику «впаяли» два роки умовно.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Інцидент трапився 10 жовтня торік. Приблизно о 15.20 дільничний інспектор Ковельського міськвідділу міліції виявив факт незаконної торгівлі підакцизними товарами у крамниці, у власників якої не було відповідної ліцензії. Отож правоохоронець вирішив скласти відповідний протокол.

До магазину якраз нагодився чоловік власниці. Він виштовхав дільничного і наказав продавчині замкнути крамницю. На вулиці суперечка між міліціонером та підприємцем тривала і далі. Правоохоронець викликав колег і наказав розбишаці лишатися на місці. Той, своєю чергою, вирішив поїхати геть на мотоциклі. Тож дільничний вийняв ключі із транспортного засобу: мовляв, почув від кривдника запах алкоголю.

За версією постраждалого, у цей час на місце конфлікту на власній автівці приїхала вже і власниця крамниці. Зрозуміло, її чоловік вирішив сісти в машину, але міліціонер притримав його за рукав. Після цього підприємець почав шарпати дільничного за одяг, наступаючи на нього. Той, задкуючи, спіткнувся об корінь і впав. Кривдник, натомість, притиснув його коліном у груди та зацідив по обличчю. Після цього підприємець сів до машини та й поїхав геть.

Натомість, обвинувачений такий сценарій подій заперечив. Мовляв, надавав по пиці міліціонеру випадково. Зі слів підсудного, коли дільничний спіткнувся, то, падаючи, потягнув за одяг і його. Тож коліном міліціонера притис випадково. А намагаючись зупинити падіння, оперся лівою рукою об нижню губу постраждалого.

Однак суд повірив у версію правоохоронця. Тож визнав чоловіка винним у злочині, передбаченому частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких або середніх тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Відповідно до вироку Ковельського міськрайонного суду, підприємцю дали два роки позбавлення волі умовно. Окрім того, з нього стягнуть 1,16 тисячі гривень, витрачених на лікування міліціонера.

Також розбишаці доведеться заплатити постраждалому майже 3,3 тисячі гривень майнової та моральної шкоди.
Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus