USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Підприємцю з Луцького району мало не віддали озеро в заказнику

9 Жовтня 2013 17:22
Прокуратура Турійського району скасувала рішення про незаконну передачу в оренду об’єкту природно-заповідного фонду. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області

Так, за сприяння прокуратури не допустили незаконну передачу в оренду фізичній особі водного об'єкту природно-заповідного фонду для рибогосподарських потреб.

Турійська районна державнаадміністрацієя 17 вересня 2013 року прийняла розпорядження, яким надала дозвіл жителю Луцького району на укладення строком на 5 років договору оренди озера «Озерянське».

Це озеро знаходиться у межах Озерянської сільської ради Турійського району та входить до загальнозоологічного заказника місцевого значення «Озерянський».

Відповідно ж до вимог Водного кодексу України, з 01 липня 2013 року не підлягають передачі у користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб водні об’єкти, що розташовані в межах територій та об’єктів, які перебувають під охороною відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Крім того, громадянин, якому було надано в оренду озеро, правоохоронними органами на даний час оголошений у розшук як особа, яка ухиляється від суду у зв'язку із вчиненням злочину. Щодо нього судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Задля усунення порушень закону прокурором району внесено подання голові Турійської РДА.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування рішення про передачу в оренду озера «Озерянське» скасовано, чим попереджено незаконну передачу в оренду водного об'єкту природно-заповідного фонду площею понад 16 гектарів та земельної ділянки під ним загальною площею понад 18 гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus