USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поблизу Луцька знищили 0,97 гектара конопляного поля

24 Липня 2014 14:17
Співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області спільно із працівниками луцького райвідділу міліції для знищення конопляного поля залучили сільськогосподарську техніку, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Поле із посівом коноплі правоохоронці виявили на межі міста обласного центру та Луцького району на території відстійників цукрового заводу. Подекуди висота стебла наркотичної рослини сягала двох метрів. Щоби ліквідувати урожай, на великій території, а це 0,97 гектара, людських рук не вистачило б. Дикі зарості коноплі спільними зусиллями знищували правоохоронці та працівники цукрового заводу. У важкодоступних місцях рослини виривали з корінням, а решту коноплі ліквідовували, залучивши бульдозери.

За невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель керівнику цукрового заводу, на землях якого виявлений посів, направлено припис. Власник угіддя зобов’язаний у місячний термін очистити територію від конопляного зілля. У разі невиконання припису його буде притягнуто до відповідальності, згідно зі ст. 106-1 (Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

– Рослини передали на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС, – розповів начальник відділу БНОН УМВС України у Волинській області Володимир Костанюк. – Попередньо встановили, що заборонена рослина виросла на полі самостійно, але ми перевіряємо й імовірність причетності до вирощування цієї культури конкретних осіб. Якщо будуть встановлені такі громадяни, то їм загрожуватиме відповідальність, передбачена частиною другою статті 310 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення можна отримати від трьох до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Конопелька Показати IP 24 Липня 2014 14:23
угу, вітром надуло 100 га посіву коноплі... от же ж паразіти, як їм язик повертається сказати, що "заборонена рослина виросла на полі самостійно"
109 до Конопелька Показати IP 24 Липня 2014 22:56
Та росте саме і розсічається.Самі свідки...На жаль
чисто Показати IP 24 Липня 2014 14:43
Скільки добра пропало.....
наркоман Павлік Показати IP 24 Липня 2014 14:47
А чому не повідомили широкій наркогромадскості, ми вийшли би організовано і помогли б швидко зібрати та утілізувати урожай? Попередньому коментатору зауважу, що конопля найкраща саме дика, бо реально дико вставляє... Може ще й піонери допомогли колись засіяти, хто там коли дивився. Питання одне: яка зволоч застучала?)))
Спец Показати IP 24 Липня 2014 15:07
Дичка на Волині до вживання непотрібна - "порожняк". Хіба що дурі натягне з відстойників цукрового - там така вонь, що голова паморочиться. А стаття і повід для припису є. :-)
Раста Показати IP 24 Липня 2014 15:11
Та то дичка - вміст тетраканнабіолу мінімальний. На теренах області її більше ніж окремих с/г культур. А взагалі, якщо думати раціонально - краще заборонити водяру (агресія, блєваші), а легалізувати обмежено ганджу (сміх, релакс та гарний апетит). І не треба кричати про наркоманію. Все - і горілка, і травка, і героїн, і нікотин - свого роду наркотики, а горілку відокремили тільки аби було спідручніше продавати сотнями тисяч літрів. До всього треба знати міру - навіть до простої печенюшки.
Боб до Раста Показати IP 24 Липня 2014 15:14
А при правильній організації - ще й вагомі надходження до бюджету а не організованій злочинності і циганві
Цікаво Показати IP 24 Липня 2014 16:06
Знищили, чи дали припис щоб через місяць знищити? Я вже в дорозі. Дика -то не біда ,кашу зробити можна гребе нормально,а запах і смак як в улюблені бабусині пиріжки з маком!
z Показати IP 24 Липня 2014 20:34
а холпцы реально руками рвали? А керував уповноважений:-))))
лучанин Показати IP 24 Липня 2014 23:55
боротьба з вітряками...тої дичькі кругом валом..це такі самі наркотикі як лопухі...хотя якщо немає чим зайнятись то можна і з неї наварити молока
Славко Сірко Показати IP 25 Липня 2014 00:15
................ ха ха ха..... кожен рік...... Наша міліція обявляють СИНСАЦІЮ,... як вони гектарами находять плантаціі конаплі.... тількі жаль що кожен раз на одному і тому самому полі.... і яка зовсім в собі немае конобісу.... так пустата назва просто КОНОПЛЯ... :) ...... сміх тай годі...
куряга Показати IP 5 Червня 2017 14:58
де це було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus