USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податківці на Волині «накрили» підприємство, що не заплатило податків 2,7 мільйона гривень

14 Березня 2011 09:07
На Волині викрили приватне підприємство, що слугувало прикриттям для незаконної діяльності, пов’язаної з ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах – податківці кажуть, що це підприємство не сплатило 2,7 мільйона гривень з доходів фізичних осіб.

Такий факт задокументували співробітники волинської податкової міліції, - повідомили 14 березня у прес-службі ДПА України у Волинській області.

Викритий факт став підставою для порушення слідчим відділом податкової міліції ДПА у Волинській області кримінальної справи.

Як встановили правоохоронці, створювалося ПП – оптовий торговець деревиною, від імені мешканця Луцька. Проте, здійснювати будь-яку господарську діяльність, що відповідала б статутним документам, на приватному підприємстві наміру не мали.

Протягом останнього півріччя минулого року приватне підприємство відповідно до зовнішньоекономічних контрактів експортувало лісоматеріалів на 18,3 млн.грн.

Але до податкової інспекції підприємство звіт встановленої форми не подало, а тому й про сплату податків у випадку з цією фірмою не йдеться.

Виправданням у цій ситуації не може стати той момент, що на підприємстві офіційно ніхто ніколи не працював та й зараз не працює, - кажуть податківці.

Внаслідок незаконного експорту деревини державі завдано збитків у вигляді несплаченого податку з доходів фізичних осіб на суму 2,7 млн.грн. – наполягають в УПМ ДПА у Волинській області і працюють над тим, щоб якнайшвидше встановити особу, причетну до створення та незаконної діяльності цієї фірми.

Бо ж як з’ясувалося в ході оперативно-розшукових заходів, лучанин, від імені якого створювалося ПП, насправді – майстер з ремонту мобільних телефонів. Жодних інших доходів, окрім як з місяця офіційного працевлаштування, він не отримував. Принаймні, про це свідчать наявні документи, - кажуть у податковій.

Хто ж насправді та таємнича особа, яка організувала такий незаконний бізнес та, очевидно, збагатилася за рахунок несплачених податків, ймовірно, встановлять в ході розслідування кримінальної справи за фактом фіктивного підприємництва, - кажуть податківці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лісничий Показати IP 14 Березня 2011 13:07
Молодці, податківці! Таким чином на Волині продається на так званий експорт весь крадений ліс. Краденого продається вдвічі більше, ніж продає головний користувач лісу - Волинське обласне управління лісового і мисливського господарства. Головне джерело кражі лісу (90%) - комунальне підприємство "Волиньоблагроліс" з дочірними підприємствами в Маневичах, Любомлі і Ківерцях. Структура створена завдяки колишньому голові обласної ради Анатолію Грицюку. Взагалі, час покаже, скільки цей колишній голова своїми експериментами приніс Волині шкоди. Час лікує і все поставить на свої місця.
Прокурор до Лісничий Показати IP 15 Березня 2011 08:56
Лісничий, ти учасник цих подій, що так добре знаєш статистику реалізації за кордон?
Спонсор Показати IP 14 Березня 2011 15:57
Чергова бредятина від податківців. Що тільки не придумують аби показати трудовому люду що вони "важко" працюють. Цікаво чи хоч раз перед розміщенням такої ахінеї редактор хоча б ознайомився з постановою про порушення кримінальної справи?
Л Показати IP 15 Березня 2011 01:35
А чому інших СПД, які не сплачують податки податківці "кришують", напариклад : ТзОВ "РММ", ВАТ "Луцький райагропостач", ФОП Якимчук В.В., ФОП Масюк Н.В., які мльйонні кошти вкрали і відмили за фіктивними актами на надання транспортних та інших послуг, актами купівлі-продажу чорниці, тощо. ФОП Масюк Н.В. умудрилась 17 серпня закупити в населення одного поліського села 5 тонн чорниці, уявляєте - така рясна чорниця на Спаса, а всього за сезон маленьке село згідно з підробленими актами зібрало понад 30 тонн чорниці на суму більш як півмільйона гривень. Жодної копійки податків з цих оборуток до бюджету.Але податківці ці порушення "в упор" не помічають, тому що дочка голови правління ВАТ "Луцький райагропостач" працювала в ДПА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus