USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Податкова і банк хочуть знищити приватне підприємство? ВІДЕО

2 Квітня 2010 15:36
На адресу «Волинських новин» надійшов лист, підписаний заступником директора приватного підприємства «Територія дитячої білизни» Вікторією Сікачовою та юристом цього ж підприємства Юрієм Зубашенком, а також диск з відеосюжетом новин телекомпанії «Аверс». У листі йдеться про конфлікт, що виник 24 березня між цим підприємством та представниками податкової міліції.
Нагадаємо, що «ВН» публікували коментар податківців з цього приводу. Тому «Волинські новини» публікують лист представників ПП «ТДБ» та відеосюжет, аби читачі мали змогу ознайомитися з точкою зору іншої сторони конфлікту.

«Як податкова міліція працює на замовлення іноземних банків.

Рівно сім днів тривала нерівна боротьба приватного підприємства «Територія дитячої білизни" зі свавіллям державних службовців у погонах. Рівно сім днів маленьке підприємство стійко тримало оборону від силових дій податкової міліції. Рівно сім днів податківці шукали законних підстав для виправдання своїх дій.

З 24 по 26 березня 2010 р. співробітники податкової міліції ДПА України у Волинській області за участі працівників ВАТ «БМ Банк» блокували роботу швейного цеху Приватного підприємства «Територія дитячої білизни», що знаходиться за адресою м. Луцьк, вул. Залізнична, 9. У перший день облоги о 10-й годині ранку близько 10 працівників податкової міліції та ВАТ «БМ Банк» без пред'явлення належних у такому випадку документів намагалися проникнути на територію швейного цеху без згоди керівника підприємства. Оскільки збуджені податківці намагалися силою ввірватися до цеху, підприємство було змушене зачинити двері.

Через дві години з'явився начальник відділу боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів ДПА у Волинській області Олег Гирикович разом зі слідчим Панасюком Андрієм. Вони сказали, що хочуть провести огляд місця скоєння злочину. Буцім то до них поступила заява від ВАТ «БМ Банк» про те, що в будівлях, які є в іпотеці банку, знаходиться нелегальне виробництво.
Після цього всіх осіб, яких слідчий захотів залучити до огляду (п'ять податківців, представник ВАТ «БМ Банк» Гарбарук В.М. та двоє понятих, яких, до речі, привезли самі ж податківці) працівники ПП «ТДБ» впустили до цеху. В ході «огляду місця події» податківці опитали усіх присутніх працівників, оглянули всі приміщення, які мали бажання оглянути, їм надали копії усіх витребуваних документів. Під час проведення «огляду» працівники податкової міліції вели себе досить «професійно» – заявляли швачкам, що всі тут працюють останній день, закриють їх на три доби в ізолятор і таке інше, чим принижували їх честь і гідність. В кінці «огляду» податківці без будь-яких законних підстав опечатали усі двері будівель за адресою м. Луцьк, вул. Залізнична, 9 та виставили працівників спецзагону «силового захисту» зі зброєю для «захисту території».
Наступного дня, з волі слідчого Панасюка А.В., близько 20 жінок – працівників ПП «ТДБ» змушені були чекати на вулиці до 11-ї години ранку, поки слідчий не виявить бажання приїхати на «місце злочину». Після приїзду слідчий довго сидів у машині, спілкувався по телефону, але так і не дав зрозумілої відповіді на питання: «Що робити із опечатаними дверима, чи можна людям працювати?» і поїхав, лишивши після себе декількох співробітників податкової міліції.
Працівники «ТДБ» змушені були відкрити опечатані Панасюком А.В. двері і приступили до роботи.
На другу ніч підприємство знову було оточено працівниками спецзагону. На питання що вони тут роблять, одні просто мовчали, а інші сказали, що їхнє завдання нікого не впускати і нікого не випускати з цеху.
На третій день облоги перед дверима виставили авто, чим перекрили доступ до складів та зупили роботу цеху. Далі більше – податківці без будь-яких підстав перекрили автомобілями виїзд з підприємства. Наслідком цього став зрив умов контракту поставки товару, що призвело до значних збитків. На питання що вони тут роблять, і на яких підставах – отримували відповіді: «Під'їдьте на Київський майдан – там пояснять», «У начальства питайте», «Пізніше ордера привеземо», і ще краще «Я працівник податкової міліції, а тому по закону маю право це робити.» Який саме закон надавав таке право і в якому порядку – пояснити відмовилися.
Лише завдяки тому, що до місця «огляду» приїхали представники телебачення, працівники податкової та ВАТ «БМ Банк» трохи стишили свій запал і перестали погрожувати «вибитими дверима» та тим, що бійці «силового захисту» «наведуть порядок».
Через тиждень атаки ПП «ТДБ», податківці отримали та пред’явили документ, який надає їм право безперешкодно проникнути у виробничі приміщення підприємства – відповідну ухвалу суду. Тільки на сьомий день податківці зрозуміли, що в Україні треба діяти не відповідно до вказівок приватного іноземного банку, а згідно вимог чинного законодавства.
Слід зазначити, що після отримання та пред’явлення легітимних документів працівники податкової були негайно допущені до огляду підприємства.

У цій всій ситуації виникає ряд питань.
1. З яких пір податкова міліція поступила на службу до приватного іноземного банку – ВАТ «БМ Банк»? Адже руками податківців служба безпеки ВАТ «БМ Банк» на чолі з Гарбаруком В.М. незграбно намагається вирішити внутрішні проблеми банку – блокуючи роботу одного підприємства (ПП «ТДБ») ставлять за мету стягнути з іншого підприємства кредитні кошти (ПП «Агу»). Хоча будь-яких стосунків ПП «ТДБ» із ВАТ «БМ Банк» не має.
2. Чому працівники правоохоронних органів замість того, щоб виявляти та реагувати на порушення згідно вимог чинного законодавства, самі порушують законодавство, зокрема, Конституцію України?
3. Хто особисто несе відповідальність за ті численні порушення охоронців правопорядку, які були допущені в ході облоги ПП «ТДБ» та розбазарювання коштів платників податків, які пішли на оплату праці близько 15-20 працівників податкової, що були відірвані від виконання своїх прямих обов'язків протягом 3-х днів?
Вікторія Сікачова, заступник директор ПП «ТДБ»
Юрій Зубашенко, юрист ПП «ТДБ»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Серафим Показати IP 2 Квітня 2010 17:40
А влада у місті ще є? Чи мер міста ґшиба вкурсі що діється в його місті?
Savur Показати IP 2 Квітня 2010 18:28
все правильно, у нас в державі зараз криза а браві хлопці з пістолєтами роблять саме те що треба, знищують прибуткове підприєвство на якому працюють лучани. молодці правоохоронці, бачу ви тепер накази з БМ Банку отримуєте, може зарплату хай вам теж БМ БАнк платить????
Показати IP 2 Квітня 2010 21:05
Цікаве дійство, от хто переможе? Є така приказка "был бы человек - закон найдется...", але юристу - респект!
Stopkadr Показати IP 2 Квітня 2010 21:27
Висловлюю співчуття працівникам та керівництву підприємства бо лише в Україні можливе що держпрацівники, які живуть за кошти сплачені Вами до бюджету (з Вашої зарплати, з підприємства) чинять бєзпрєдєл. Готовий приєднатись до Ваших акцій протесту спрямованих на захист підприємництва та людської гідності. Обіцяю в майбутньому не користуватись послугами БМ БАнку, який є дочірньою структурою банка Москви. Закликаю усіх не байдужих хочаб на сайті висловити своє ставлення до подальшої долі службових осіб задіяних у конфлікті.
розумію Показати IP 2 Квітня 2010 22:32
та липа це все, штрих вирішив не платити кредиту і заснував за документами інше підприємство, а діяльність та ж. Ви подивіться їхні сайти в неті. просто кіно. А податкова зробила дурницю що взагалі всунулась в цю тему- хай би в суді розбирались.
DEN Показати IP 2 Квітня 2010 22:34
Всім не секрет, що наші правоохоронні органи починаю від прокуратути закінчуючи простими клерками в податковій продажні, і за пару рублів продадуть рідну матір. Прикро. А люди в пагонах і "без", які вважають, що "закон на його боці" повинні відповісти за свої дії, причому по повній програмі і діло має бути показовим. В такий випадках є суд і він має поставити крапку в цій справі, якщо фірма не повартає кредит і стала банкрутом - будь-ласка в законному порядку робіть відчуження майна. Раджу керівництву швейної фірми не залишати цю справу і трубити у всі можливі інстанції, щоб зупинити це свавілля "охоронних органів бізнесу". Пишіть у Ген. прокуратуру, Обл. прокуратуту, СБУ цетр+ обл. Не телебачення і т.д. Побачте цих перевертнів в пагонах бистро вітром здує. Тримайтесь
Антиколектор Показати IP 3 Квітня 2010 19:43
Підтримую ініціативу громадського супротиву діям БМ Банку у Луцьку та податкової. Така дивна "дружба" між вказаними структурами свідчить: або про відшкодування неприємностей перед податківцями за невдалі дії банкірів восени минулого року (згадайте "маски-шоу" податкової міліції минулорічної давності поблизу і в приміщенні БМ Банку), або намагання показухи про пророблену роботу перед Головним Банком за ріст боргів та невміле банківське керівництво у Луцьку. А новому керівницту податкової адміністрації необхідно періодично переглядати календар, а там не 37-й рік!
глядач Показати IP 5 Квітня 2010 21:03
тупорилі менти на чолі з тупим начальником, який керується зАКОНОМ і два слова до купи скласти не може
МАРУСЯ Показати IP 5 Квітня 2010 23:19
ЦІКАВО, ЩО САНСТАНЦІЯ ДАЛА ДОБРО ТИМ РЕЧАМ. ВОНИ - ЯКІСНІ, ТОМУ І ДОРОГУ КОМУСЬ ПЕРЕХОДЯТЬ!
kinto Показати IP 6 Квітня 2010 06:42
Перевірте дії Луцької міськради!!!
cop Показати IP 6 Квітня 2010 08:21
Всі державні установи Луцька(прокуратура, міліція, суди і т.д.) працюють на збагачення депутатів міськради, а не на громаду Луцька пора це всім зрозуміти!!!
erod Показати IP 6 Квітня 2010 08:28
Чи знаєте Ви всіх радників Шиби? Він же ж не звітує что в нього є радники, що вони йому радять плюс депутати прагнуть набити свої кишені, бо слідуючий раз їх можуть не обрати
sposterigach Показати IP 6 Квітня 2010 16:15
Цікаво, а скільки заплачено за цей "матеріал". Нікому навіть думка в голову не приходить, що це теж "заказуха". Бо це "Підприємство" податків не платить, працює на устаткуванні, що знаходиться у заставі (під кредит на інше підприємство, за який вже давно не платить) у приміщенні, що також знаходиться у заставі (під кредит на інше підприємство, за який вже давно не платить)приміщення знаходиться на землі, що також у заставі (під кредит на інше підприємство, за який вже давно не платить)- та ше й подано на банкрутство - "всім свої борги вибачаю", а хазяїва цього "виробництва" за безцінок найняло купку безробітних - і повним ходом працювати на свою кишеню, бо жодної копійчини ані до бюджету міста, ані до бюджету держави не платили та й не збирались платить. А ви слухайте більше, та на провокації піддавайтесь. Якщо все так незаконно з боку податківців - де заява до прокуратури на незаконні дії податківців та банку? До суду? До МВС? До СБУ?. Немає-? А чого? А того, що дільність, яку до речі ті-ж податківці припинили, підпадає вже під Кримінальний Кодекс України і зиску їм подавати такі заяви немає. А от бути біленькими та пушистими у Ваших очах, та звинуватити "іноземний" (бо так звучить солідніше) Банк - це запросто. (а кредити покладені у кишені - віддавати ой як не хочеться).
Anonim Показати IP 7 Квітня 2010 14:04
sposterigach, слушна думка )
Учасник Показати IP 7 Квітня 2010 15:52
Спостерігачу. Видно, що ви особа, яка проінформована (точніше - продезінформована) із навколоподатківських джерел - щодо обладнання, яке ніби-то перебуває в заставі за ніби-то кимось несплачений кредит, податків і т.д. А жаль. Жаль, що робите висновки не знаючи обставин справи. Адже питання стоїть не в тому, що хтось комусь не віддає якісь борги, (до речі, ПП "ТДБ" не винне ані державі, ані "ВМ Банку" жодної копійки), а в тому, що в країні, яка називає себе правовою, відбуваються речі, які в принципі не повинні були б бути - коли до вас у хату вриваються податкові міліціонери просто з цікавості - їм бабуся Ганя, що з сусіднього під"їзду, сказала, що ви забили до смерті свою дружну, бо вона чула чийсь вереск із вашої квартири. От вони без рішення суду з одними посвідченнями в руках вриваються до вашої квартири і побачивши, що ваша дружина жива і здорова починають ритися у ваших ковдрах, шафах, столах. На ваші протести заявляють - ми подивимося, а, може, у вас тут наркотики зберігаються. Ви їм кажете: "Ви прийшли сюди за заявою бабусі Гані? Дружину побачили живу і здорову? Що вам ще потрібно?". На що отримуєте відповідь: "Ми оглядаємо місце події. Ми проведемо у вас інвентаризацію, опитаємо всіх гостей, які будуть заходити до квартири, перечитаємо всі ваші записники. І взагалі - я тут слідчий і встановлюю кому і що робити поки я тут". Потім вас виженуть з квартири, опечатають її і поставлять перед дверима (парадними і чорним входом) по бусу "працівників силового захисту", які нікого не будуть ані впускати, ані випускати з вашої квартири. Коли ви захочете віддати сусіду позичену праску – "силовики" не дадуть вам цього зробити (в туалет, до речі теж не пустять – порушите "слідчу дію"). Перед під’їздом поставлять автомобіль так, що ви не зможете пройти до нього і лицемірно заявлять: "У нас колесо заклинило – ми не можемо від’їхати". Уявили? Сподобалося? Ой, навряд чи сподобалося. Що ви зробите в такому разі? Правильно – дзвоните в міліцію, інформуєте дільничного. ПП "ТДБ" теж так зробило. Прийшов дільничний, прийшов на виклик "102" лейтенант від МВС, побачили, що тут капітани, майори і підполковники, задумалися і сказали, що вони не можуть керувати особами, які старші них за званням, не дивлячись на те що їм теж не зрозуміло підстави такої їх поведінки і пішли взявши пояснення лише у працівників ПП "ТДБ", а не у податківців. Чому так? Бо в правовій державі живемо. Щодо відсутності скарг, то тут ви теж помиляєтеся – є відповідні скарги у спеціально уповноваженого на те органу – в міській та обласній прокуратурі. Скарги до СБУ не писалися, оскільки це не їх компетенція. З чим можу погодитися – так це з тим, що "дільність, яку до речі ті-ж податківці припинили, підпадає вже під Кримінальний Кодекс України" тільки з маленьким уточненням – під Кримінальний кодекс України підпадає не діяльність ПП "ТДБ", а діяльність самих податківців. Щодо того, чи є це "заказуха" чи ні, то цей "термін" тут недоречний - прошу звернути увагу на верх цієї сторінки, де вказано, що у даному матеріалі відображена точка зору ПП "ТДБ", як відповідь на точку зору податківців. І, накінець, щодо іноземності, чи неіноземності Відкритого акціонерного товариства "Большой Московский банк" (саме такою є повна назва ВАТ "БМ Банк") то навряд чи тут треба дискутувати.
Олена Показати IP 9 Квітня 2010 11:08
Якби всі господарські суб`єкти чинили такий спротив незаконним діям державних органів, якби у всіх були такі юристи, як у цього ТБД, то чиновники добре думали перед призначеннями на посади у контролюючих органах.А то бидло, яке два слова зв`язати не може, не здатне навіть вимовити назву нормативного акту, на підставі якого вдирається на підприємство з диким бажанням щось перевіряти. І вони, не створюючи жодної копійки доданої вартості, живуть на наші ж податки.
Підприємець Показати IP 9 Квітня 2010 23:30
Люди дають роботу людям, люди виготовляють потрібну людям продукцію, не просять у держави нічого. Їм руки (бо це жінки) цілувати треба і ордени давати за це. Але дурнувата влада рубає сук, на якому сидить. Геть з глузду з"їхали. Податкову міліцію тупо купили банкіри, бо не справа податкової втручатись в майнові спори.
сек"юріті Показати IP 11 Квітня 2010 19:37
Чому тут мова йде лише про БМ Банк?! ПП заклало свої приміщення і в Банку ВТБ, доречі теж москальскому! Та і по кредиту вони в даному бланку теж не платять )
ФВВ Показати IP 11 Квітня 2010 19:54
ТДБ є суміжним підприємством Пелікан, яке заборгувало банкам декілька мільйонів та й вдало і своєчасно збанкрутіло!!!! Чому про це ніхто не говорить????!!!
Економіст Показати IP 15 Квітня 2010 14:13
Шановні сек"юіті, ФВВ, за сумісництвом працівники ВТБ-банку! А хто Вам дав право розкривати банківські таємнмці і розголошувати на весь білий світ інформацію про суміжні підприємства ТДБ та інші кредити цієї бізнесової структури? Ви забули ту золоту пору, коли всіх смикали за рукав :"Візьми у мене кредитик, ну, будь-ласка, у мене плани шалені" - телефони у фінансових директорів обривали, у черзі в приймальні генерального директора по 3 керуючих різних банків щодня сиділо, слізно молило хоча б рахуночок відкрити. А коли "вдарила" криза, різко впали доходи у клієнтів, що Ви, любесенькі, в перш за все зробили? Правильно - підняли відсоткові ставки по кредитам. Усі господарські суб"єкти несуть збитки у зв"язку з кризою - банки ж найрозумніші, криза їх не стосується,затягнути паски вони нізащо не згодяться, вони зуміють себе захистити - витиснуть останні соки з тих,кого ще два роки тому слізно просили: "Ну візьми кредитик". А що в такому випадку робити нам, підприємствам, ФОП-ам, якщо ставка по кредиту росте з 15 до 22% річних в умовах катастрофічного падіння виручки? Правильно, захищатися. Зокрема, іти на процедуру банкрутства. Що Вас дивує в цій ситуації? P.S. А працівникам ВТБ-банку: фуууууу. Криза мине, а клієнтська база яка була, така й залишиться. І працювати Вам прийдеться з тими ж клієнтами.Особисто я, як головний економіст підприємства ніколи не розкрию складу бізнесової групи, до якої належу і іншим зараджу, де б я не працювала.
ФФФ Показати IP 15 Квітня 2010 14:27
А не говорить про це ніхто крім ФВВ тому що це банківська таємниця. Позичальники чомусь теж не розказують нікому скільки і кому в банку дали відката за кредит
ЮПІТЕР Показати IP 19 Квітня 2011 12:00
ОСЬ де камінь "закопали" банкрути. Схема, як кинути банк - це вже банківська таємниця. ПЕЛІКАН - АГУ - Територія дитячої білизни, а що далі? Чому мовчать інші кредитори... Податківцям ВІВАТ.
Адольф Показати IP 11 Травня 2011 16:28
ТАКИХ ГОРЕ ПІДПРИЄМЦІВ ЗА ШАЙРАЙСЬКІ СХЕМИ НЕОБОБХІДНО суворо покарати (ЩОБ ІНШі БОЯЛИСЯ І НЕ НАСМІХАЛИСЯ). НЕПОВЕРНЕННЯ КРЕДИТІВ СПРИЯЄ ІНФЛЯЦІЇ. В РЕЗУЛЬТАТІ підвищується ВІДСОТКОВА СТАВКА (запозичені ГРОШІ стають занадто дорогі). ЗА ВСЕ ПЛАТИТЬ добросовісний позичальник. ПРАВИЛА МАЮТЬ БУТИ ДЛЯ ВСІХ ОДНАКОВІ. агу - пелякан -і т.д. НЕ ВИКЛЮЧЕННЯ. Необхідно РОЗСЛІДУВАТИ НЕЗАКОННЕ ОТРИМАННЯ КРЕДИТІВ ВКАЗАНИМИ СУБЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ І ЦІЙ ВАКХАНАЛІЇ ПОКЛАСТИ КРАЙ. Лозунг Ющенка "Друзям все, а ворогам - ЗАКОН" ПРОДОВЖУЄ бути актуальним і при новій (старій) владі. З цим я не погоджуюся. "дура лекс седлекс"!
КОЛОВРАТ Показати IP 23 Вересня 2011 00:13
Менеджмент збанкрутілих підприємств: АГУ - Пелікан - Територія дитячої білизни "кришують" високопоставленні чиновники з адміністрації президента та прокуратури. Лише застосуванням "телефонного права" пояснюється злочина бездіяльність правоохоронних органів з реалізації "резонансних" матеріалів про шахрайське заволодіння кредитними коштами банків та доведення до банкрутства позичальника банків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus