USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Подробиці вибуху на волинському заводі, під час якого загинула людина

19 Жовтня 2016 11:13
Вибух на Нововолинському ливарному заводі, під час якого постраждало декілька працівників - один із них загинув, ще один залишаєтья у важкому стані у лікарні - стався унаслідок того, що відлетіло днище ємності для технічних рідин. Про це у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент" повідомив директор підприємства Олександр Доманський.

Винуватцям трагедії загрожує строк до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років, - повідомили у прес-службі волинської поліції та надали фото з місця інциденту.

Нагадаємо, внаслідок вибуху цистерни на Нововолинському ливарному заводі (біля "Оснастки") учора, 18 жовтня, близько 15-ї години, постраждало декілька працівників, один із них помер у лікарні.

Зауважимо, щодо кількості постраждалих, різні джерела надають різну цифру. Зокрема, першоджерело – сайт Радар – повідомляє про п’ятьох постраждалих, директор підприємства заявляє, що постраждалих двоє, натомість у повідомленні поліції йдеться про трьох травмованих.



Як розповів керівник заводу Олександр Доманський, працівники будівельно-господарчого відділу разом з начальником готували ємність для технічних рідин на дворі. Ця ємність об'ємом 38 метрів кубічних, зі слів Олександра Доманського, вже була у використанні, тому деякі її ділянки потрібно було заварити.

"Після того, як її почали фарбувати, начальник відділу вирішив проінспектувати роботи, оглянути зварні шви, відстежити, чи немає витоків повітря. Для цього підключили систему і подали дуже низький тиск у бочку. Але, поки із незрозумілих причин, днище бочки на місці зварки під тиском повітря відірвалося", – розповідає керівник підприємства.

Олександр Доманський додає, що поряд знаходилося риштування, з якого перед цим фарбували люди. "В момент випробування нікого поряд не було", – наголошує він.

"Але відірвалися днище, вдарило по риштуванню, і воно полетіло до людей, які спостерігали за цим процесом. Травмувало начальника і одну людину, яка там працювала за цивільним договором", – каже директор.

У результаті двоє людей потрапило до лікарні в тяжкому стані. Одна померла, інша – начальник відділу – зараз лежить у реанімації.

"Займаємося, надаємо допомогу. Дуже уважно підходимо до цього питання. Виправити ситуацію неможливо, але треба зробити так, щоб хоча б якийсь позитив для людей був", – підсумовує керівник підприємства.

Як підтвердили у Нововолинському міському відділі управління ДСНС, загоряння на території заводу не було, тому пожежники на місце події не виїжджали.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального Кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Згідно з повідомленням правоохоронців, трагедія сталася під час випробування цистерни об’ємом 30 метрів кубічних. Працівник, який того ж дня помер у реанімації центральної міської лікарні - 61-річний житель Нововолинська. У нього медики, зокрема, діагностували політравми, забій грудної клітки та перелом лівого стегна. 73-річного майстра підприємства госпіталізували в реанімацію місцевої лікарні. В нього виявили черепно-мозкову травму та забійні рани носа та лоба. Він житель одного із сіл Іваничівського району. Ще одного працівника підприємства – 64-річного жителя Нововолинська госпіталізували в хірургію міської лікарні. У нього діагностували, зокрема, забійно-рвану рану правої щоки, - повідомляють у поліції.



Під час розслідування цього інциденту заплановано низку слідчих дій. Правоохоронці встановлюють усі обставини трагедії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2016 10:33
грубе порушення т б ,а привело до цього безглузде начальство,яке купило диплом.Ємності випробовуються тільки водою під тиском на який розрахована ємність плюс 30%.шкода людей
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2016 10:41
подали низький тиск,навіть якщо тиск був 0,5атм то судячи з діаметру бочки приблизно 3м на днище давила сила приблизно 35 тон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus