USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поліція Сіетла очистила від протестувальників «автономну зону» в центрі міста. Відео

2 Липня 2020 08:59
Поліція американського Сіетла 1 липня взяла під контроль райони в центрі міста, які протестувальники оголосили «автономною зоною».

Про це інформує Гордон з посиланням на Star Tribune.

Полісмени в шоломах, із кийками та гвинтівками оточили квартал і почали методично зносити намети демонстрантів. Поліцейські велосипеди використовували як пересувні щити.

Після того, як усередині «автономної зони» не залишилося протестувальників, важка техніка знесла барикади. Сміття, що залишилося, вивезли на вантажівках.
Групу мітингувальників, які влаштували сидячий протест на проїжджій частині, вивели в наручниках. Периметр обгородили жовтою стрічкою, уздовж нього чергують озброєні поліцейські.

Департамент поліції повідомив у Twitter, що за відмову розійтися, непокору та опір поліцейським і незаконне зберігання зброї затримали 31 особу.
Розгін наметового містечка здійснено на виконання розпорядження мерки міста Дженні Даркан, заявила на сайті поліції шефиня міського департаменту Кармен Бест.

«Наказ і заходи поліції вжито після кількох тижнів насильства в зоні протестів на Капітолійському пагорбі і навколо нього. Унаслідок чотирьох розстрілів було кілька поранених, двоє молодих людей загинули. Повторюся: я підтримую мирні демонстрації. Я теж хочу, щоб рух Black Lives Matter привів до суттєвих змін у нашому суспільстві. Але насправді досить! У СНОР (скорочення від «Організований протест Капітолійського пагорба», – ред.) запанували беззаконня й жорстокість», – зазначила Бест.

Із 7 червня центр Сіетла був під контролем демонстрантів, які проводили безстрокову акцію проти поліцейського насильства та расової нетерпимості. Протестувальники знесли загородження в районі міського управління поліції та місцевого Капітолію. Поліція застосувала сльозогінний газ. 8 червня поліцейські з міркувань безпеки покинули місцевість, оголошену «автономною зоною», вільною від поліції.

Президент США Дональд Трамп заявив 10 червня, що Сіетл захопили «внутрішні терористи».

7 червня у натовп протестувальників врізався автомобіль; водій поранив із пістолета учасника акції, після чого його затримали. У ніч на 20 червня в таборі сталася перестрілка, загинула людина.

Протести у США почалися після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня після жорсткого затримання поліцейськими. Судмедекспертиза підтвердила, що смерть настала внаслідок удушення (співробітник поліції коліном притиснув Флойда до асфальту, ставши йому на шию).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 2 Липня 2020 10:53
Ось і все. Погрались у демократію і досить. ніяких тобі акцій "США без Трампа!" (Україна без Кучми!), "Банду геть!". Знесли і, виявляється режим у них не злочинний, хоч силою розігнав протестувальників. І поліцію чомусь на коліна не ставили. Так, далеко їм ще до справжньої свободи духу, не те що нам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus