USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Польського консула можуть «відмазати», ‒ ЗМІ

29 Серпня 2012 11:34
Родичі велосипедистки, яку на Волині збив польський консул, не вірять у те, що дипломата покарають. За їхніми словами, це їм дали зрозуміти в прокуратурі.

Про це пише ТСН з посиланням на «Комсомольську правду в Україні».

Чоловік постраждалої Анастасії Ілля заявляє, що дорога на ділянці, де сталася ДТП, була рівна, пряма і суха.
«До того ж є обмеження швидкості ‒ не більше 60 кілометрів на годину! Але я впевнений: поляк мчав на великій швидкості, інакше Настя не отримала б такі важкі травми. З дня аварії минуло три дні, але ніхто з консульства не спромігся запитати, чи жива вона, ніхто не запропонував допомоги. Більш того, коли сестри Насті прийшли в прокуратуру дізнатися подробиці справи, їм там відразу дали зрозуміти, щоб ішли і нічого не просили, тому що поляк ‒ дипломат і його відмажуть», ‒ сказав він.

За словами Іллі, він не здивується, якщо Настю зроблять винуватою. «Вже зараз у міліції кажуть, що вона виїхала на зустрічну смугу. Це брехня. Вона їхала в попутному напрямку, причому по ґрунтовій дорозі, паралельно трасі. Поляк просто зніс її...», ‒ сказав Ілля.

Як зазначає видання, свідків аварії немає: незважаючи на те, що дорога проходить через селище, саме на тій ділянці немає житлових будинків. Найближча заправка ‒ через сотню метрів. Кілька користувачів місцевого форуму написали в Інтернеті, що бачили машину консула незадовго до аварії ‒ вона рухалася зі швидкістю як мінімум 150 кілометрів на годину. Але ніхто з них в міліцію зі свідченнями не прийшов.
«Враховуючи дипломатичний статус консула, ми обмежені в слідчих діях. Ми не могли на місці відразу взяти у нього тест на алкоголь. Ця експертиза має проходити тільки з його згоди, у присутності юриста консульства, перекладача. Поляк не відмовився, добровільно дав свідчення. Чи був він пʼяний і з якою швидкістю їхав, ми скажемо пізніше», ‒ розповіли в міліції.

Зараз за фактом аварії порушено кримінальну справу. Але родичі Насті сумніваються, що винуватець понесе відповідальність, тому попросили всіх небайдужих свідків допомогти зʼясувати правду.

Нагадаємо, днями консул Генерального консульства Польщі в Луцьку збив 27-літню мешканку селища Голоби, яка їхала по зустрічній. Тепер дівчина перебуває в лікарні в комі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чеширский Кот Показати IP 29 Серпня 2012 14:44
І відмажуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus