USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Помпео заявив про можливість відродження халіфату

21 Серпня 2019 07:40
Глава Держдепартаменту США Майк Помпео заявив, що на деяких територіях зберігається загроза відродження халіфату, так як бойовики Ісламської держави зміцнили свої позиції.

Також Помпео вважає, що загрозу становлять осередку терористичної угруповання Аль-Каїда, повідомляє НВ з посиланням на CBS.

«Звичайно, є місця, де ІДІЛ сьогодні набагато більш впливова, ніж три або чотири роки тому. Але халіфат зник, і здатність терористів проводити атаки за кордоном значно ослабла. Ми знизили серйозні ризики, не всі, але багато», – заявив Помпео.

У 2014 році ватажок ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді оголосив так званий халіфат ІД на великих територіях Іраку та Сирії. У 2017 році Ісламська держава почала стрімко втрачати раніше захоплені території на Близькому Сході.

Втім, джихадісти як і раніше активні в пустелі Бадіа. Вони мають численні «сплячі осередки» в Сирії і Іраку, які періодично здійснюють напади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus