USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порушення з ознаками «каруселі» члени ДВК «не помітили»

31 Жовтня 2010 16:40
Після того, як на виборчій дільниці № 4 у Луцьку четверо чоловіків вчинили спробу залишити межі ДВК з незаповненими бюлетенями для голосування, про це порушення не було складено акту.

Про це 31 жовтня повідомили громадські спостерігачі Марія Романюк та Наталія Федотова.

Вони розповіли, що порушників затримували і спрямовували до кабінок для голосування, однак не впевнені, що ті голосували.

«Це були чоловіки такої сумнівної зовнішності. Не схоже на те, що вони хотіли йти голосувати самі, якби не чиєсь заохочення. Але коли ми почали про це тут говорити, то такі випадки припинились», – пояснила Федотова.

Однак актів спостерігачі не складали, відтак факти порушень залишились незафіксованими.

«Актів ми не складали, хоча це наша велика помилка», – сказала спостерігач.

Натомість голова дільниці Лідія Валуйська стверджує, що таких махінацій з бюлетенями керівництво ДВК не помітило.

«В нас не було таких випадків. Стоять спостерігачі, все бачать. Звідки ці дані я не знаю. Фактів таких у нас зафіксовано не було», – заявила вона.

Заступник голови комісії Ігор Волохань також підтвердив, що на їхній дільниці ніхто не намагався виносити бюлетені, а якщо й схожі на те ситуації траплялись, то «по глупості».

«Порушення – це коли виносять за межі. Ніхто цього не зробив. Принаймні спостерігачі не поставили до відома. Якщо спостерігачі дають зауваження, то ми підходимо і розбираємось. Чого ж вони не сказали тоді, коли зупиняли і не попередили нас? Нас до відома вони поставили тільки після того, як піднялася буча», – пояснив Волохань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus