USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Радіація в Японії перевищує норму у сотні разів

18 Березня 2011 17:19
Рівень радіації у 30-кілометровій зоні навколо аварійної атомної станції «Фукусіма-1» в Японії високий і становить 150 мікрозівертів на годину: за 6-7 годин людина отримує свою річну безпечну для здоров'я дозу опромінення.
Заміри проводились префектурі Фукусіма протягом двох годин з 10-ї ранку у п'ятницю у 18 точках в радіусі від 30 до 60 кілометрів від станції, - пише ТСН.
Нормальна доза радіації для людини становить 0,05 - 0,2 мікрозіверта на годину.
Рівень радіації в зоні другого аварійного реактора АЕС у п'ятницю вранці дещо знизився – до 279 мікрозівертів на годину. Напередодні під час скидання військовими гелікоптерами води на третій реактор рівень радіації на висоті до ста метрів перевищував 87 мілізівертів на годину.
За словами лікарів, якщо людина піддалася невисокій дозі опромінення, виникає загроза захворювань: на лейкемію – протягом п'яти років, на рак – через 10-15 років. Але розвиток цих хвороб не є автоматичним і обов'язковим наслідком радіоактивного опромінення.
При цьому діти та вагітні жінки – в особливій групі ризику, оскільки радіація може привести до мутацій у ДНК, а пухлини у дитячому організмі можуть рости дуже швидко.
Нагадаємо, 11 березня в Японії стався потужний землетрус, який викликав цунамі. Загинули більше 6,5 тисячі людей, понад 10 тисяч вважаються зниклими безвісти, але шанси знайти їх живими практично нульові.
Катаклізм спровокував надзвичайну ситуацію на АЕС «Фукусіма-1», де вийшла з ладу система охолодження. З шести енергоблоків на чотирьох вже сталися пожежі, вибухи і часткове розплавлення паливних стрижнів. Японці досі безуспішно намагаються остудити реактори і тепловиділяючі елементи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus