USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Радіація з Японії може загрожувати всьому світу

23 Березня 2011 17:37
На постраждалій від землетрусу японській АЕС "Фукусіма-1" тривають витоки радіації. Експерти МАГАТЕ визнають, що не в змозі визначити, звідки саме йдуть витоки, і попереджають - на підключення всіх систем реактора підуть тижні або навіть місяці.

Про це пише газета ГПУ .
Між тим, протягом найближчих тижнів частки радіоактивних речовин в мікроскопічних кількостях через аварію на АЕС "Фукусіма-1" можуть бути рознесені по всьому світу, зокрема, невелика радіоактивна хмара може в четвер пройти над Південними Курилами, повідомив тим часом глава Росгідромету Олександр Фролов.

Повітряні маси з території Японії можуть досягти Курильської гряди вже в п'ятницю 25 березня, повідомляє сайт Росгідромету. Поки ж на російському Далекому Сході погіршення радіаційної обстановки не зафіксовано.

Фролов заспокоїв, що жодної небезпеки для здоров'я людини речовини, які рухаються з Японії, не представляють. За його словами, в основному це можуть бути частинки цезію і йоду, хоча в даний час фахівці не мають даних про склад викидів на японській АЕС.

Нагадаємо, в середу з'явилися повідомлення про те, що над третім реактором став підніматися чорний дим. Фахівці припустили, що він міг з'явитися в результаті чергової пожежі, але через нестачу інформації про події всередині енергоблоку, конкретних висновків поки ніхто не робить.

У середу японська влада розраховувала розпочати запуск систем охолоджування на АЕС, які в результаті аварій вийшли з ладу. До справжнього моменту кабелі підведені до всіх шести енергоблоків, проте роботи перервали через підвищення температури в першому реакторі до 400 градусів за Цельсієм. У зв'язку з цим туди знову довелося заливати морську воду, щоб його охолодити.

Керівництво компанії-оператора вказало, що інженерам ще належить перевірити пошкоджене обладнання, а також провести вентилювання приміщень, щоб не допустити вибуху можливої газово-повітряної суміші при включенні електродвигунів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus