USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Рідні загиблого в ДТП лучанина за 13 років не отримали компенсацію

29 Жовтня 2013 16:33
Лучанка Валентина Шиманська більше 10-ти років оббиває пороги різних інстанцій у пошуках правди. Жінка поховала сина, який з вини іншого чоловіка потрапив у трагічну ДТП, а невістка з двома маленькими онуками залишилась сам на сам з нелегким буденним життям.

Винуватця аварії суд покарав як позбавленням волі, так і зобов’язанням відшкодувати матеріальну шкоду потерпілим. Виконання другого родичі загиблого чекають і досі, - повідомляє ТРК «Аверс».

Тринадцять років тому син Валентини Шиманської потрапив в аварію, яка для нього закінчилась трагічно. Тоді за кермом автомобіля, на якому вони поїхали до Польщі, був Ігор Ліновіченко. Саме він дорогою додому не впорався з керуванням: «В 7.15 ранку сталася ДТП і зразу загинули мій син, а водій лишився живий», зазначила пані Шаманська.

Над винуватцем аварії у 2001-му році відбувся суд. Тоді Ігору Ліновіченку винесли вирок - 5 років позбавлення волі та відшкодування чималих сум родичам загиблих. Сума сягнула 78 тисяч гривень.

Особисто Валентині Шиманській підсудний мав відшкодувати 10 тисяч гривень, її невістці, яка на той час залишилась з двома малолітніми дітьми, 38 тисяч гривень. З часу ухвали такого рішення минуло більше 10-ти років, однак з зазначеної суми жінка отримала всього 350 гривень, приблизно стільки ж виплатили дружині загиблого. Постраждалі неодноразово оббивали пороги різних інстанцій, а найбільше - виконавчої служби, аби дізнатися чому вони не можуть отримати гроші. Тоді ж дізналися і багато цікавого.

Як виявилося, чоловік який за скоєне мав сидіти за гратами 5 років, якимось дивом вийшов на волю на три роки раніше, ніж закінчився термін. Більше того, незадовго після цього почав активно їздити за кордон.
З таким гірким результатом та купою відписок постраждалі своїх грошей чекають і нині. Ми вирішили запитати у виконавців, то коли ж люди нарешті діждуться справедливості. Однак, у цій установі журналістів не надто раді бачити.

Заступник начальника виконавчої служби Павло Бондарук зазначив: «На камеру ми не можемо з вами розмовляти».

Та трішки згодом, заступник начальника виконавчої служби Павло Бондарук, охолонув і все-таки пролив світло на ситуацію. Щоправда, постійно нагадував, аби його не знімали на відео. Спершу посадовець запевняв, що й гадки не має, про кого та що йде мова, а потім таки розговорився: «Обмеження виїзду за кордон, в нас статистика, скажем, справ 50 писали, і суд жодної не задовільнив, оскільки це порушення конституційних прав на пересування, до того ж, люди мали мільйони боргів. До кримінальної відповідальності його притягнути може міліція, але вимагає доказати, що він умисно ухиляється. Якщо він платить навіть по 50 гривень - це вже неумисно, а він платить по 5 гривень в місяць. А це значить – у нього хороший адвокат… Тебе ніхто не притягне».

Павло Бондарук каже, що в цьому випадку вони теж безсилі, бо такі нині закони. Якщо виконавці не можуть нічого вдіяти з постановою суду, то чи потрібно взагалі суддям виносити ухвали, обурюється Валентина Шиманська. Крім того жінка запитує: для чого створили цілу армію працівників виконавчої служби, якщо з винуватця аварії й досі не можуть в повній мірі стягнути компенсацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus