USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росіянин ховав у будинку на Волині 6 гвинтівок, порох і «Наган».ФОТО

18 Жовтня 2013 10:27
Волинські правоохоронці вилучили у громадянина сусідньої держави арсенал зброї, боєприпаси, вибухові речовини та наркотики. Про це повідомили в адміністрації прикордонної служби України.

Так, у рамках проведення заходів з протидії злочинам проти громадської безпеки оперативники Луцького прикордонного загону отримали інформацію стосовно мешканця населеного пункту Заболоття Ратнівського району Волині про зберігання в його помешканні незареєстрованої вогнепальної зброї та набоїв. Для проведення необхідних спільних процесуальних дій негайно поінформували підрозділи МВС.

Працівники міліції звернулися з клопотанням до суду на проведення обшуку в помешканні цього громадянина. Згодом, як повідомив начальник Ратнівського РВ УМВС України у Волинській області Ярослав Соломонюк, правоохоронці в будинку знайшли вогнепальну зброю, документів на яку у власника не виявилося, та боєприпаси. Крім того, знайшли ще й наркотичні засоби.

Правоохоронці встановили, що 50-річний чоловік є громадянином Російської Федерації. Нині він проживає у цивільному шлюбі з місцевою жителькою. На запитання, звідки у нього така кількість зброї, росіянин повідомив, що вона залишилася у спадок від покійного батька.

Загалом працівники міліції вилучили шість гвинтівок, обріз мисливської рушниці, револьвер системи «Наган», кілограм пороху, більше двохсот набоїв різного калібру, близько кілограма рослинної речовини.

Наразі все вилучене направили для проведення експертизи в науково-дослідний центр при УМВС України у Волинській області. У справі відкрили кримінальне провадження за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування, у ході якого також вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за фактом зберігання наркотичних засобів. Окрім того, щодо чоловіка суд обере міру запобіжного заходу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus