USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рибному господарству Волині шкодять неповнолітні браконьєри

28 Серпня 2013 17:42
На Волині до незаконного вилову риби вдаються неповнолітні особи та навіть малолітні діти. Це може бути пов’язано з недостатнім чи неправильним вихованням хоча, інколи, батьки навіть сприяють таким діям чи роблять це разом із дітьми, інформують у прес-службі Волиньрибохорони.
Так, 13 серпня працівники Нововолинської дільниці Волиньрибоохорони під час рейду на заплаві річки Західний Буг, біля церкви в селі Мовники Іваничівського району, затримали групу осіб у складі трьох чоловік. Вони рибалили забороненим знаряддям – «кловнею».
Правоохоронці встановили особи браконьєрів – це троє жителів Нововолинська по 17 і 15 років.
Під час вилову цінних видів риб, вищезазначені громадяни упіймали 25 щук, 2 лини, 6 карасів сріблястих, 3 окуні, 2 плітки і в’юна, чим завдали майнову шкоду на суму 9078 гривень.
Щодо двох 17 річних громадян, відповідно до чинного законодавства, склали адміністративні протоколи за статтею 85 частиною 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, знаряддя лову вилучили, матеріали справи скерували в Іваничівський районний суд для розгляду та прийняття рішення.
І хоча згідно КУпАП до неповнолітніх не застосовуються санкції у вигляді штрафу, відшкодування заподіяних збитків в розмірі 9078 гривень є обов’язковим.
Щодо громадянина, який не досяг 16-річного віку, в присутності батька та працівника служби у справах неповнолітніх взяли лише пояснення, адміністративний протокол не склали, оскільки юнак не досяг віку з якого наступає адміністративна відповідальність.
Однак в цьому випадку до адміністративної відповідальності згідно статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення можуть бути притягнені його батьки у зв’язку із вчиненням неповнолітнім віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років адміністративного правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ви iдiоти Показати IP 28 Серпня 2013 18:34
якi неповнолiтнi браконьери? ЧМО ТИ КОНЧЕНЕ ОДНЕ З ДРУГИМ И З ТРЕТIМ САМI НАЙБIЛЬШЕ КРАДУТЬ А ДIТЕЙ ПРИТЯНУЛИ Я б цього Г***НА шо таке придумав накормивби лящами шоб вин думав шо п****ть ОЛЕНЬ
Сократ Показати IP 28 Серпня 2013 19:06
А я то думаю чого країна в такій задниці,так це виявляється діти по 10 лящиків кловнею ловлять,це певно через них у нас рибки в річках поменшало і на прилавках в крамницях ціни на рибку аж зашкалюють!
Віктор Показати IP 28 Серпня 2013 19:23
У селах під Луцьком- Боратин, Новостав, валять на заплавах електровудками, а ви дітей з кловнею ловите?
рибак Показати IP 28 Серпня 2013 22:33
І правильно. Хай батьки заплатять штраф. А гавнюкам по голові надавати.Браконьєрами не родяться ними стають. А якби втопилося якесь чучо то тоді хто виноватий??? рибназор???
Сolonel до рибак Показати IP 28 Серпня 2013 22:53
Правильно? Заборонити підліткам ходити в ліс по гриби (можуть ногу зламати, то хто тоді винуватий??? лісник???)та й коментатор Рибак мабуть і в школу не ходив (все могло б статися, і хто тоді винуватий.... отож краще від гріха подалі)
Язь Показати IP 29 Серпня 2013 00:13
Ну по-перше: 17 років це вже не зовсім діти, а здорові лби, які мають думати своєю головою, якщо вона є. Порушили закон - нехай відповідають - батьки в копійку влетять. А що у органах самі крадуть - то вони про себе не напишуть :) Беспредел в країні починається з виховання дітей, які потім стають рибінспекторами, депутатами...
туда же Показати IP 29 Серпня 2013 00:29
ще 2 дибила до дитей предяви клеять хлопци якби ви мени попались я б вам ДЕТАЛЬНО ПОЯСНИВ ВСЕ УБЛЮДКИ МУСАРСКИ
Орн Показати IP 29 Серпня 2013 11:25
Подивіться А.Райкіна, краще і не скажешь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus