USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

На Волині за місяць у рибалок-браконьєрів вилучили майже 2 тис. метрів сіток

7 Липня 2022 23:44
У червні 2022 року волинські рибоохоронці здійснили 20 рибоохоронних рейдів та викрили 61 порушення правил рибальства.

Про це повідомили у Волинському рибпатрулі.

Серед порушень правил рибальства – 42 постанови за ч. 3 ст. 85 КУпАП (вилов риби на нерестовищах, риболовля з перевищенням дозволених знарядь), 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 2 протоколи за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних вимог органів рибоохорони).

Крім того, оформлено 6 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 36 од. заборонених знарядь лову (серед яких 1 956 метрів сіток) та 32 кг водних біоресурсів.

В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 11 од. знарядь лову (з них – 422 метри сіток) та затримано 2 човни. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 12 760 грн. Також накладено штрафів на громадян у сумі 2 858 грн.

Для прикладу, порушників було викрито:

– 4 червня на оз. Волянське Самарівської громади Ковельського району (гідрологічний заказник «Оріхівський»). Житель села Почапи з дерев’яного човна однією сіткою завдав шкоди природно-заповідному фонду на суму 12 760 грн.

– 5 червня на меліоративному каналі поблизу с. Колодії Маневицької ТГ Камінь-Каширського району рибпатрульні викрили чотирьох порушників, які здійснювали вилов риби 4 сітками. Завдяки оперативності рейдової групи чоловіки не встигли завдати збитків природі.

Читати ще: Ловив рибу, а «наловив» штрафів: волинські екологи впіймали рибалок-браконьєрів

– 9 червня з озера Волянське поблизу с. Щетинська Воля Самарівської громади Ковельського району вилучили 12 безхазяйних сіток, загальною довжиною 654 метри, та 7 кг водних біоресурсів. Рибу передано на потреби ЗСУ.

– 22 червня на озері Турське поблизу с. Тур Заболотівської ТГ Ковельського району виявили жителя села Заболоття, який здійснював вилов риби сіткою.

– 24 червня на Хрінницькому водосховищі поблизу с. Гумнище Берестечківської громади Луцького району чоловік здійснював вилов риби з перевищенням дозволених знарядь. Крім цього, з водойми вилучено 5 безхазяйних сіток, загальною довжиною 200 метрів, та 5 кг водних біоресурсів. Рибу буде передано на благодійність.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства.

Нагадаємо, на Волині до 10 липня триває нерестова заборона на придаткових водах річок та непроточних озерах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus