USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Самооборона Волині утискає інші громадські організації

27 Квітня 2014 21:17
У Луцьку не дали належно провести благодійну акцію «Серце до серця». Організаторам висловлював своє незадоволення й перешкоджав роботі волонтерів представник Самооборони Майдану на Волині.

Заключний етап благодійної акції «Серце до серця» відбувається сьогодні 27-го квітня. Під час заходу волонтери збирають кошти для закупівлі медобладнання у волинські лікарні, яке необхідне для лікування дітей з вадами зору.

Однак, не усе так гладко вдається організаторам. Здавалося б роблять благородне діло, втім зіштовхнулися з опором Самооборони Майдану на Волині.

Конфлікт виник через табличку із закликом до благодійності, яку помістили на пам’ятнику Лесі Українці. Подібна - на пам'ятнику Тарасові Шевченку.
Нагадаємо, про те, що збирати гроші в Луцьку будуть окрім волонтерів і пам’ятники, які облаштують належним чином зі скриньками, табличками, ми повідомляли ще 10-го квітня, під час презентації благодійного проекту «Серце до серця».

Організатори заходу так і зробили: на пам'ятниках у Луцьку Лесі Українці, Тарасу Шевченку, Святому Миколаю розмістили відповідні повідомлення.

«Ми мали відповідний дозвіл від Луцької міської ради на розміщення ідентифікаторів на цих пам’ятниках. А тут прийшли до нас з Правого сектору, Самооборони й почали «давити» на нас, утворили справжній скандал. Чоловік, який зараз у палатці навпроти, почав вимагати від нас зняти з пам’ятника Лесі Українці листівку, яка закликає до благодійності. Ми йому пояснили, що в нас є відповідні дозволи. Втім, на це нам сказали, що ще має бути дозвіл від Самооборони й Правого сектору», - розповідає співорганізатор благодійної акції «Серце до серця» на Волині Анна Антонюк.

Ми поцікавилися у чоловіка з палатки, хто він такий і яка його позиція з цього приводу.
Незадоволеним виявився член Самооборони Майдану на Волині Дмитро Шума.

Він сказав, що взагалі заперечує таке на пам’ятниках, адже вважає це «злом», «не правильно» й «кощунством».
«Вони розумні люди - керівники, треба було як Правий сектор зробити: взяти табличку й поставити поряд, а те, що вони мені говорили, що таке в Польщі роблять, що на пам'ятники вішають листівки, то може вони роблять помилку й не треба повторювати такі помилки», - каже Дмитро Шума.

Ми запитали, чому чоловік продовжував висловлювати претензії до волонтерів після того, як вони пояснили, що мають відповідне погодження.

«Правий сектор і Автомайдан не давали ніякого дозволу», - каже незадоволений.

Ми поцікавилися у Дмитра Шуми чи тепер усі громадські організації повинні ходити до Правого сектору й Самооборони Майдану на Волині за погодженням, аби в місті вільно займатися громадською діяльністю.

Чоловік сказав, що він нікому нічого не забороняв, адже є рядовим учасником Самооборони, а не керівником, й у них позапартійна організація, та додав, що своє невдоволення висловив організаторам акції «Серце до серця» й вони пішли на зустріч, знявши ідентифікатор з пам’ятника Лесі Українці.

Ідентифікатори на інших пам’ятниках у Луцьку не знімали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Всезнайко Показати IP 27 Квітня 2014 21:26
коментар було видалено
фонди геть до Всезнайко Показати IP 28 Квітня 2014 06:39
ці фонди хоч хтось перевірить колись??? https://www.youtube.com/watch?v=os5A7Bml_Bs
Бла-бла Показати IP 27 Квітня 2014 21:26
Що, Правий сектор і Самооборона вже "бикувати" починає? До речі, не перший раз. Минулий раз, коли мала бути акція "ланцюг єднання", самооборонці заявили, що вони взагалі про це нічого не чули (вибачте, але треба бути ідіотом, щоб не знати про те, про що крутять по радіо, ТБ і інтернет тиждень через кожних півгодини). Людей, які стояли на майдані в півпершого (збори якраз на акцію були зазначені якраз на дванадцяту годину), він відправив на прибирання, бо "яка акція, тут прибирати треба". Тепер щоб в Луцьку щось організувати то що, доводиться іти і кланятися правому сектору? А не занадто вони "зазвіздилися"?!
Сергій до Бла-бла Показати IP 27 Квітня 2014 21:37
відправив.....змусив....хочете ланцюгуйтесь
Бла-бла до Сергій Показати IP 28 Квітня 2014 00:00
Ну, взагалі-то, з тих, хто зібрався ніхто на прибирання не пішов, тому що мали зовсім іншу мету. А відправили по хамськи. Тому не знаю, з самооборони ви чи ні, але валіть в армію і потім на кордон на схід. І там "бикуйте" і показуйте свою крутість і могутність, а не ходити і розганяти мирну акцію, яка була до вас і буде після вас (притому маючи дозвіл на її проведення від міської ради).
123 до Бла-бла Показати IP 27 Квітня 2014 23:29
Вони на майдані в танкє гарєлі - їм можна.=)
Бла-бла до 123 Показати IP 28 Квітня 2014 00:01
Ага, а крім того вони ще й під пулями ходили і поранених виносили (бігаючи в той же день в Луцьку під прокуратурою з камнями)
відповідь до Бла-бла Показати IP 28 Квітня 2014 10:58
як би ми не горели ви і далі жилі як бидло
Бла-бла до відповідь Показати IP 28 Квітня 2014 11:31
Щось я сильно сумніваюся, що саме ви там горіли, бо зараз настав час, коли людей, які ніби-то були на майдані стало в 3 рази більше, як тих, хто там реально був. Повністю погоджуюся із постом Святослава Цеголка на ФБ, що реально воювало пару сотень хлопців, багато з яких загинуло, а інші стояли позаду, фотографували барикади і нічогісінько не робили, зате в себе в соцмережах повиставляли фото, що вони такі собі "герої" і ось вони там "були". Тільки бути там і щось робити і просто бути присутнім - це дві великі різниці
відповідь до 123 Показати IP 28 Квітня 2014 10:56
нехороший ти человек.злой.....
ЗНАЮТЬ до Бла-бла Показати IP 28 Квітня 2014 00:48
Е положення про те де можна вивішувати різні оголошення. Хлопці з правого сектору це знають і тому зробили зауваження првельно .
відповідь Показати IP 27 Квітня 2014 21:32
вчера ходили ребята с реальными макетами автоматов в центре города рекламировали стрейтбол ,разрешение у них тоже было....но моя дочь испугалась
Нормальний Показати IP 27 Квітня 2014 21:33
Хамло,яке уявило себе кимсь,якого недооцінюють,бо нема за що,хоч так маніфестує власну дурість.
Норма до Нормальний Показати IP 28 Квітня 2014 00:02
Не розумію чим вони зараз відрізняються від того х*йла, яке сидить в кремлі
Я Показати IP 27 Квітня 2014 21:52
А чому він не в армії. Старших чоловіків забирають від багатодітних сімей (у яких вони є єдиними кормильцями), а цей бугай воює з дітьми.
Анонім до Я Показати IP 27 Квітня 2014 22:05
він не воює а стоїть і збирає бабки на як вони пишуть "організаційні витрати"... а ці молоді люди виявились конкуруючою хфірмою яка недала йому заробити лишню сотку.....
Депутатка до Анонім Показати IP 27 Квітня 2014 23:29
Правильно робить самооборона. А то влаштували концерт в Провідну неділю біля плакату з фото героїв Небесної сотні і ще бач обурюються. як такі організатори, то треба було подумати, де наліпки наліпити. А як не знаєте де - то приклейте собі на лоб і так ходіть. Шкода, що не була я свідком того інцеденту, а то сама пішла б у Правий Сектор, вони швидко би порядок навели.
Ппц до Депутатка Показати IP 28 Квітня 2014 00:07
А ви, напевно, сидите вдома, не слухаєте музику, не дивитеся ТБ, не ходите в гості, не святкуєте дні народження і т.д., а кожного вечора стоїте біля фотографій Небесної сотні і оплакуєте їх? Попахує лицемірством, притому досить сильно. Правильна така найшлася
Didro до Депутатка Показати IP 28 Квітня 2014 13:59
з яких це пір дупутати стали такими ревносними віруючими?! Вас в першу чергу треба піддати анафемі - ви христопродавці, тому що ви завжди створюєте безлад. на лоб тобі треба приклеїти тавро - дупутатка(від слова - дупа!). щоб було видно далеко. Молодь збирає кошти на доброчинність, а ти. недолуге, будеш "наводити порядок"?! В мізках своїх наведи - ти нігтя не варте тих людей, які займаються доброчинністю. Брись, ущербне!!!
Сергій Рижков до Анонім Показати IP 28 Квітня 2014 09:24
А Самоборона організовує збір продуктів для армії, а ще вони роблять так, щоб гроші, які зібрали люди в Луцьку, не розікрати, а пішли прямо в частину, а ще досі патрулюють місто вночі (бо всі думають що у нас все уже добре і міліція працює так як треба). А ще багато активістів Самооборони уже давно в армії, ще з першого призиву мобілізації. А ще чудовий вигляд буде мати наш центральний пам'ятник, коли ці наліпки будуть облізати при кожному дощі, бо сумніваюсь, що у цієї "конкуруючої хфірми" буде акція по ощиченню наших пам'ятників.
леха до Я Показати IP 28 Квітня 2014 10:47
я тоже не в армии...это уже преступление
Коля Показати IP 27 Квітня 2014 22:44
коментар було видалено
Валерій Показати IP 27 Квітня 2014 22:54
Я був на майдані і бачу як зарас ця вся сволота все перекручує. Зарас не робиться того,про що говорилось на майдані. За що загинули люди. До влади прийшла ще хужа банда ніж була....
Сергій до Валерій Показати IP 28 Квітня 2014 10:50
так роби щось
Українець Показати IP 27 Квітня 2014 23:37
Оце дійсно те що з себе ці херої представляють вони гроші люблять , а тут якимось діткам збирають, чуть не з їхнього кармана витягують, а фведчаку також їсти хочеться, а данильчуку і гузьові пару гривнів треба кинути щоб жопу прикривав, ,а то якісь там хворі діти, ще й чужі, Справжнє лице сектантів. Одне гузно одним словом.
відповідь до Українець Показати IP 28 Квітня 2014 09:10
взагалі, питання було про те, щоб не псували пам'ятники....
Знаючий Показати IP 28 Квітня 2014 00:10
Розмовляю з багатьма людьми і враження однакові у всіх категорій гузятину треба прибирати якомога швидше інакше як запущений діагноз один прострочений день лікувати треба місяць.хороші люди на Волині але шкода що так вийшло .прибиремо цих хамуватих людишок і все піде гарно
Бла-бла до Знаючий Показати IP 28 Квітня 2014 00:12
Склалося враження, що вони забули (я про гузя і ко) хто їх привів туди і що вони нічим від климчука не відрізняються - винести їх з кабінету також можна
Олга Показати IP 28 Квітня 2014 00:36
Люди милі, припиніть випендрюватись, давайте до роботи , давайте думати як приносити користь в першу чергу собі - а це означає і державі, як ставати кращими в роботі, як жити краще. Тільки праця створить краще життя - а то лякати як бабаєм лякають дітей то правим сектором, то ще кимось - як це все надоїло.А грошей на цих зібраннях нікому давати не можна, нема віри в те що вони попадуть по призначенню. Такі гроші шкодять.
До Ольга Показати IP 28 Квітня 2014 05:45
Ага давайте працювати і віддавати гроші правому сектору, самооборонам та іншій рекетні.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2014 06:57
Тепер за все треба питати дозвіл ПС, навіть чи можна одружуватись, коли в туалет іти......
ВОНО Показати IP 28 Квітня 2014 07:02
читаю коментарі і стає сумно. Україна на грані гибелі, а українці як завжди сваряться та чуби один одному рвуть. Подарував Горбачов незалежність, а недолугі втримати в руках не змагли, все надіялись шо хтось за них буде відстоювати їх країну
ВОНО до ВОНО Показати IP 28 Квітня 2014 07:06
і по темі. Загаджувати памятники рекламним спамом то останнє діло, так ми в повних мавп перетворимось
віра до ВОНО Показати IP 28 Квітня 2014 07:28
То правда на 100%
круто Показати IP 28 Квітня 2014 08:42
для "ЗНАЮТЬ до Бла-бла". такі правильні і грамотні, тоді вматуйте з просвіти, зайняли приміщення, загадили, жодної орендної копійки не заплатили і вони будуть розказувати, що можна і що правильно. цк кпрс, без якого і пукнути не можна було
Бла-бла Показати IP 28 Квітня 2014 10:34
Для тих, кого засліпило: оцей так званий ідентифікатор не є наклейкою, а приліплений просто скотчем. Тому його з легкістю можна зняти в будь - який момент часу. Правий сектор, в свою чергу, запіплював стовпи, навіски над банками НАКЛЕЙКАМИ, які здерти, в принципі, дуже важко без залишку слідів. Це перша така важлива річ. А друга річ: якщо ж дехто каже, що справа була в тому, що б не псувати пам*ятники, то до чого тут "почав вимагати від нас зняти з пам’ятника Лесі Українці листівку, яка закликає до благодійності. Ми йому пояснили, що в нас є відповідні дозволи. Втім, на це нам сказали, що ще має бути дозвіл від Самооборони й Правого сектору»" - дозвіл на те, щоб щось наклеїти? Зняти листівку, яка закликає до благодійності? Люди, нікого не хочу образити, але ви подуріли?
віто Показати IP 28 Квітня 2014 10:48
так і хочеться сказати цьому закамуфльованому псевдопатріоту: А Ви "нє охр*н*лі лі"?
Андрій Показати IP 28 Квітня 2014 12:24
У пана самооборонівця спрацював елементарний синдром швейцара-"нє пущать!"
вася до Андрій Показати IP 31 Липня 2014 17:46
То що клеїмо де кому захотілося? А ми ж в Європу хочемо, а там порядок, і всі громадяни слідкують за чистотою памятників, і точно - клеїти листівки де попало - не Європа.
шило Показати IP 28 Квітня 2014 12:43
А шо робить Луцький правий сектор? Все бігають, як завжди, запугують мирних людей? Їх лідер Данильчук , це тупе, бидлувате хамло , разом зі своєю бандою не хоче поїхати на Донбас порядок навести?
voliynianka Показати IP 28 Квітня 2014 13:53
Нешановний, правий секторе! Так як ви заср..ли стовпи і споруди своєю макулатурою навряд чи хтось запаскудить більше!!! Ви будівлю міліції вже полагодили?! Чи ви це залишаєте для когось іншого? Акція "Серце до серця" проводиться щорічно і про зібрані кошти - звітують. Не треба срати на тих, хто знаходиться з вами по одну сторону барикад - в іншому разі ви залишитесь самі( своїми вчинками ви відштовхуєте від себе людей).
Вільна Волинь Показати IP 28 Квітня 2014 19:25
Що взагалі означає поняття "самооборона майдану"? Якщо я все вірно розумію, - майдан самообороняється. Є кільки питань: хто? від кого? навіщо? Революція минула, майдани потихеньку почали з бомжатників і притонів (маю наувазі Луцький і йому подібні, не Київський!!!!) на пішоходні зони з газонами, клумбами, людьми, дітьми і всім іншим, чим взагалі повинні наповнюватись майдани міст України. Висновок: організація "самооборона майдану" себе вичерпала як така. Порада: якщо всі ці псевдопатріотичні організації хочуть допомогти Україні - вперед, на передову! Містняни хочуть нарешті жити спокійно і без вашого "захисту".
Бла-бла до Вільна Волинь Показати IP 28 Квітня 2014 20:59
Від кого обороняються? Та від мирних жителів, від кого ж ще можна оборонятися в Луцьку? А взагалі якщо самооборона осідає в Луцьку, в той час, як на Сході країни таке робиться, то це не "самооборона", а зборище ледарів, яке себе вважає "великою владою", при цьому нічого не роблячи
Вільна Волинь до Бла-бла Показати IP 28 Квітня 2014 21:11
Коли я назвав Луцький майдан бомжатником і притоном, казав це не з проста. Там реально багато тунеядців, любителів випити і курнути. А те, що їх згрібли в цю організацію - це просто мрія для алкашів-романтиків, бо коли їх питатимуть, чого вони досягли в житті, вони казатимуть: "Ми самооборона майдану! Герої!"
митець Показати IP 31 Липня 2014 17:42
Давайте розділимо мухи і котлети: акція по своїй суті благородна і потрібна, але заліплювати оголошеннями памятники - хуліганство! за такою логікою можна клеїти листівки на лоби перехожих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus