USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Село на Волині живе на «пороховій діжці»

14 Серпня 2011 12:15
У селі Глухи Старовижівського району місцевий мешканець на дні річки знайшов протипіхотну міну.
Подружжя Ткачуків підводою поїхало на річку, що між Глухами та Видраницею. Водойма ця неглибока, навіть трактори можуть переїхати, - пише газета «Сім’я і дім».
Глава сімейства намацав ногою на дні штир, почав його діставати, а там виявилася протипіхотна міна.
Попри застереження жінки, чоловік виніс небезпечний предмет на берег, викликав на підмогу зятя і закопав боєприпас в землю, адже залишати його – означало наражати на небезпеку інших.
Потому зателефонував голові сільради, яка змушена була викликати військових спеціалістів з Володимира-Волинського.
Коли ті побачили міну, не могли зрозуміти, як за стільки років не сталося вибуху. Бо ж по ній не тільки ходили люди, а й їздила сільськогосподарська техніка.
Кілька тижнів тому у цьому ж селі знайшли бомбу. Знахідку виявили поблизу кладовища у піщаному кар’єрі, з надр якого побудували не один будинок в окрузі.
Спеціалісти з Володимира-Волинського нашукали ще сім вибухонебезпечних предметів. Знешкоджували їх на околицях мела Дубечного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фольклорист Показати IP 14 Серпня 2011 17:34
В народі ходить прислівя-порівняння "...як на пороховій бочці". Порох завжди тримали в сухих бочках. "Діжка" асоціюється з тістом, квасом, як бодня - з салом. Не прирівнюйте горбатого до стіни, чи хрен до пальця. Це - різні речі. І памятайте: вас навіть зрідка читають розумні люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus