USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шацькі озера на межі зникнення?

11 Березня 2017 22:30
Питання існування Шацьких озер обговорювали 7 березня, під час засідання комісії Громадської ради з питань екології та сільського господарства, повідомляє сайт 0332.ua.

Обговорюючи питання про розробку Хотиславського кар’єру в Малоритському районі Республіки Білорусь та його можливий вплив на природнє середовище Волинської області, голова комісії Борис Дєчєв розповів, що при видобутку крейди в Хотиславському кар’єрі вимивається багато води і це може вплинути на рівень води в Шацьких озерах.

Член комісії Микола Борисюк сказав, що подальша розробка кар’єру може нанести шкоду Шацьким озерам.

«Нам потрібно вирішувати цю проблему, хоча це рівень міждержавних стосунків. Нам потрібно виходити на обласну раду, бо подальша розробка кар’єру може призвести до екологічної катастрофи», - резюмував Микола Борисюк.

Борис Дєчєв додав, що в минулому році рівень води в криницях знизився на 40 сантиметрів.

Комісія прийняла рішення звернутися до Волинської ОДА з проханням, щоб та сприяла вирішенню проблеми негативного впливу видобутку крейди в Хотиславському кар’єрі на природне середовище Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
124 Показати IP 12 Березня 2017 00:36
Скоро вибори.
777 Показати IP 12 Березня 2017 08:18
Ану нагадайте мені - який це вже раз питання "обговорюється"? Це як з бурштином - є проблема, а замість її вирішення роками товчуть воду в ступі. І Облрада про ситуацію знає, і Обладміністрація і Верховна - але ніхто нічого не робить, бо на цьому не заробиш. Приклад - Крим проср@ли шмат території і нема винних. Понаввивали на Донбасі тисячі людей - нема винних. То невже хтось на державному рівні буде опікуватись с*сц*ною калюжою під назвою Світязь?
Анонім Показати IP 12 Березня 2017 10:24
пересохли криниці на Вінничині . Чернігівщині-дєчєв кого звинуватит на цей раз
васько маславець Показати IP 12 Березня 2017 18:37
ну чергова байка6 не довго думали-ришили и щуку в ричци утопить ришили... Поришилка называеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus