USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сільські ради Волині громили «дивні» злодії

15 Лютого 2011 13:50
На Волині минулої п’ятниці, 11 лютого, сталася серія дивних пограбувань сільських рад.

Невідомі особи проникли до приміщень Крухиничівської та Холопичівської сільських рад Локачинського району, Озерцівської, Жидичинської та Прилуцької сільських рад Ківерцівського району, Лищенської сільради Луцького району.

Правоохоронці ще й досі розшукують грабіжників, а сільські голови не можуть зрозуміти, що ж хотіли знайти зловмисники, роблячи рейвах у приміщеннях сільських рад.

Адже цінності, на які зазіхнули злодії, подекуди досить несподівані і викликають здивування з точки зору здорового глузду та логіки.

Зловмисники – футболісти?

Жителька села Крухиничі Ольга Бліндер розповіла, що у їхній сільраді із сейфу викрали лише 36 гривень. Ні печаток, ні документів, ні комп’ютерної техніки зловмисники не зачепили.

Також злодії проникли до її продовольчого магазину, який знаходиться в одному приміщенні з сільрадою. Та й тут вони забрали лише 50 гривень, і навіть не зазіхнули на «смачненьке», що стояло на полицях магазину.

Сільський голова Холопичівської сільради Микола Грицюк диву дається, навіщо було викрадати їхній сувенірний новенький м’яч та ставити печатки на стінах?!

«Крім цього, злодії вкрали обігрівач «Уфо» та розібрали системний блок комп’ютера. Та найгірше, що вони поламали всі сейфи та восьмеро дверей.
Тепер це все доведеться ремонтувати. Документи ми ще перевіряємо, але поки – ніби все на місці», - бідкається сільський голова.

У сільрадах приховують збитки?

У міліції кажуть, що з Прилуцької сільської ради викрали диктофон, аудіоколонки та радіотелефон.

Побували злодії і в селі Озерце. За словами Озерецького сільського голови Євгенії Терпелюк, у їхньому приміщенні вони вчинили чималий безлад.
«Ось сьогодні сидимо все складаємо, перевіряємо, чи не викрали яких документів. Поки ніби все на місці. Злодії не взяли із собою ні комп’ютерів, ні інших цінностей. Пропав лише кулер для води», - розповіла Терпелюк.

До речі, до міліції вона заявила про зникнення якихось документів, однак від журналіста чомусь це приховала.

Галопом по сільрадах

У «чорному списку» неординарних крадіїв опинилася і Жидичинська сільська рада, де вони викрали ноутбук та розкомплектували системний блок комп’ютера. Знову ж таки – все інше залишилося на своїх місцях.

Найбільше пощастило Лищенській сільській раді, в якій, за словами правоохоронців, не взяли абсолютно нічого.
«Справді вночі з 10 на 11 лютого до Лищенської сільради було проникнення. Але там пошкодили лише вхідні замки. Більше ніяких пропаж працівники сільської ради не помітили», - прокоментував подію начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області Сергій Тягунов.

Очевидно, що зловмисників було декілька, адже наробити такого у трьох районах одній людині дуже складно, переконаний міліціонер. За його словами, працівники міліції порівнюють усі ці проникнення, однак поки вони не натрапили на слід злодіїв.

Цікаво, що подібні пограбування сільських рад трапилися і на території Рівненської області.
«Якщо проаналізувати усі випадки, то тієї ночі невідомі проникли до 11 сільських рад на маршруті Локачинський район - Рівне», - сказав Сергій Тягунов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus