USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Слідство допустило «промах» у справі Шеремета, - Луценко

24 Травня 2017 14:59
Генпрокурор Юрій Луценко визнав помилку слідства у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, а саме: не було вилучено важливе відео з камери спостереження, яке змогли отримати журналісти.

Про це він сказав під час виступу з трибуни Верховної Ради, повідомляє Укрінформ.

"Мушу визнати, що слідством була допущена помилка (у розслідуванні вбивства Шеремета - ред.), конкретна помилка в тому, що вилучивши 201 камеру спостереження, ще одна і, як виявилося, найважливіша камера, не була вилучена. Завдяки журналістам ці відеозйомки стали відомими, шкода, що на весь світ, а не для слідчих. Тим не менше ці плівки є дуже важливими для слідства. Наскільки я знаю, керівництво МВС також визнало помилку, і зараз стараються надолужити", - сказав він.

Як повідомлялося, журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під машину, в якій він їздив на роботу. Правоохоронці розслідують убивство як теракт, але ані виконавців, ані організаторів його досі не встановили. У них є кілька версій, ключова – професійна діяльність Шеремета.

10 травня 2017 року журналісти "Слідство.Інфо" показали першу частину розслідування – документальний фільм "Вбивство Павла", у якому виклали раніше не відомі факти про вбивство Шеремета.

Завдяки відеозаписам із камер спостереження відомо, що вибухівку вночі заклала під сидіння водія жінка, її прикривав чоловік. Вони з'явилися поруч із місцем вибуху й вранці 20 липня.

Журналісти також встановили, що під будинком, де жив Шеремет, у ніч, коли під машину журналіста заклали вибухівку, перебували підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водія останньої вдалося розшукати, це Ігор Устименко, який у 2014 році працював у Службі безпеки України.

З розмов із людьми, які могли бути корисними для слідства, журналісти зробили висновок, що слідчі їх не допитували.

Окремо автори фільму "Вбивство Павла" поділилися тим, що відео з трьох камер, яке могло бути ключовим, їм не дали власники, а ще деякі записи виявилися недоступними, бо працівники Служби безпеки України вилучили відповідні сервери і повернули їх порожніми.

СБУ запевнила, що її працівники отримали 4 жорсткі носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження на одному з будинків на вулиці Івана Франка – і "без внесення жодних змін у конфігурацію і об’єм матеріалів" передали їх слідчому.

А заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян підтвердив: "Випадки, коли ми приходили, а відео не було, дійсно мали місце". По пояснення він порадив звертатися до СБУ.

Щодо Устименка, то в СБУ заявили, що його звільнили ще у квітні 2014 року і що він не виконував жодних завдань СБУ під будинком Шеремета у ніч перед трагедією.

15 травня Устименка допитали, але суть його свідчень поліція не розкрила.

У поліції визнали, що могли припуститися помилок при розслідуванні цієї резонансної справи, інформує "Українська правда".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus