USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Грищенкам не оголосили офіційних підозр у справі про вбивство Шеремета

13 Грудня 2019 22:00
Ветеранам АТО Інні та Владиславу Грищенкам (Пума і Буча) не оголосили офіційних підозр у справі про вбивство журналіста Павло Шеремета, тому що вони фігурують лише як особи, які можуть володіти певною інформацією.

Про це hromadske розповів речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

За його словами, подружжю оголосили підозри в іншій справі — у підготовці замаху на бізнесмена Івана Вакуленка на Івано-Франківщині.

«Ми й почали з того, що на підозру у справі Шеремета вийшли через увагу про замах на бізнесмена у місті Косів, зокрема, у такому елементі, як дуже подібний вибуховий пристрій», — уточнив Шевченко.

Він додав, що слідчі переконані, що ветерани «можуть володіти інформацією про справу Шеремета».

«Їм поки що не пред’явлено підозр безпосередньо у причетності до справи Шеремета, але їхні контакти, зв’язки, розмови та інші факти в сукупності нам говорять, що це ті особи, які дуже цікавлять слідство, зокрема у справі Шеремета», — зазначив речник, додавши, що підозру їм можуть оголосити у майбутньому, якщо на це будуть підстави.

Як повідомлялося, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п’ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), Яну Дугарь та подружжя Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Читати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у вбивстві Шеремета

Раніше суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк зачитав рішення Печерського суду про обрання для іншої підозрюваної у справі вбивства Шеремета медсестри Яни Дугарь запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Також він взяв самовідвід на засіданні з обрання запобіжного заходу ветерану АТО Андрію Антоненку в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

До цього він вчинив аналогічно на засіданні з обрання запобіжного заходу волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко, проте тут йому відмовили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фальшстарт Показати IP 13 Грудня 2019 23:25
Нема відео з 4-х камер. А на них рука путіна, ніс суркова, пєтров і баширов - всі винуватці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus