USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Справа вбитого ножем лучанина: свідки вказали, хто добивав потерпілого

13 Березня 2018 12:03
Свідки у справі вбитого ножем 24-річного лучанина Павла Попова повідомили суду, що добивав чоловіка підозрюваний Дмитро Зубаль, який був замішаний в ситуації та обвинувачується лише у хуліганстві. Зокрема, коли затримали Зубаля, то він був у стані алкогольного сп’яніння, а на руках в нього була кров.

Про це йшлося 13 березня під час судового засідання у Луцькому міськрайонному суді Волинскьої області.

Нагадаємо, у ніч проти 12 серпня на вулиці Карпенка-Карого невідомий вдарив ножем чоловіка, який знаходився біля своєї машини. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яка спільно з патрульними встановила особу зловмисника та затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Ним виявився 24-річний мешканець Рівненської області. Він неодноразово судимий. Напередодні злощасного інциденту загиблий освідчився своїй коханій і подарував їй обручку. Це сталося у день народження дівчини. Пара встигла навіть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрала дату весілля.

На попередньому судовому засіданні головний підозрюваний у вбивстві 24-річного лучанина Павла Попова Олександр Гетьман змінив показання, вказавши, що вбивство скоїв не він, а Дмитро Зубаль – чоловік, який був замішаний в ситуації та обвинувачується лише у хуліганстві.
Олександр Гетьман
Олександр Гетьман
Наразі судовий процес знаходиться на етапі допиту свідків.
Як розповів свідок Леонід Кантерук, у ту ніч він підвозив додому свою знайому, на вулиці Карпенка-Карого у районі моста, що на вулиці Рівненській, він почув крики про допомогу, тож зупинився прямо посеред дороги. Коли він підійшов ближче до місця інциденту, то помітив, що чоловік з довгим волоссям добивав зверху потерпілого, але коли він підсвітив ліхтарем, чоловік почав втікати. У залі суду свідок вказав, що чоловіком з довгим волоссям є Дмитро Зубаль.
Дмитро Зубаль
Дмитро Зубаль
Також Леонід Кантерук пригадав, що потерпілий повідомив, що йому вставили ніж в спину, тож коли він задер футболку, аби зупинити кров, то побачив дві рани, одна з яких була більшою. Після виклику «швидкої» та поліції свідок відвіз свою знайому, а коли повернувся на місце злочину, то Зубаля вже впіймали – він був весь у крові, до того ж від нього чути було запах алкоголю. Також свідок повідомив, що ножа на місці злочину не бачив, а на запитання, де ніж, Зубаль мовчав.
Інший свідок Роман Язиков пригадує, що після 10 години йому подзвонив Леонід (попередній свідок, - ВН), повідомивши, що в районі моста на Рівненській когось вдарили ножем.

«Коли я приїхав, то на місці був затриманий чоловік, який був весь в крові. Ми ходили з ліхтариками та шукали ножа, але його не знайшли, тож ми залишили номери телефонів поліції. У затриманого запитували, де ніж, але він мовчав, до того ж від нього пахло алкоголем», - зазначив свідок та додав, що «швидка» вже забрала потерпілого, коли він прибув на місце злочину.
Після допиту свідків суд призначив дату наступного судового засідання - 3 квітня.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Березня 2018 12:42
Мені хочеться, щоб цю статтю уважно прочитали журналісти, які накинулися на копа, який при самозахисті вдарив ножем би?лятину на проспекті Волі. Мені хочеться, щоб цю статтю уважно прочитали всі ті неадеквати, які замість того, щоб подякувати поліцаю і засудити п"яну би?лятину волають, що на мірноп"ющіхпіва студєнтав напав коп, що потрібно було викликати поліцію. Вникайте чи буде та п"яна би?лятина, що розмахує ножем мати до вас милосердя, чи встигне поліція приїхати і захистити вас від такої погані?
Німонар до Анонім Показати IP 13 Березня 2018 13:23
Ти чоловіче не плутай хій із пальцем. Не соси вигадку з хворої свідомості. Просто стань оки витріщ і подивись на факти: А) Коп власним ножем ріже людину в спину близько центра міста. Б) Бородате ч?о ріже людину на Карпенка Карого, теж своїм ножем. Ти напружся і пойми ГОЛОВНЕ: різати людей не є КараШо! НЕ Є ХАРАШО! Вдупляєся??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus