USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Статистика волинських корупціонерів

2 Лютого 2013 10:44
24 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень склали протягом 2012 року правоохоронці та викрили 22 злочини з ознаками кримінальної корупції. Найпопулярнішими серед порушників були «земельні» зловживання.

Про це повідомили у СЗГ УМВС в області.

До суду відповідно направили 24 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. За результатами їх судового розгляду до відповідальності у вигляді штрафу притягнули 21 особу: 5 місцевих депутатів, 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування (із них 6 – четвертої категорії), 1 посадова особа інших органів державної влади, 3 посадові особи юридичних осіб публічного права та 4 фізичні особи. Загальна сума штрафів, накладених на корупціонерів, склала 18 тисяч 870 гривень.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» звільнили з роботи 9 осіб, яких визнали винними у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень, зокрема – двох майстрів лісу, двох головних бухгалтерів, трьох працівників УЖКГ і двох викладачів.

За результатами вжитих заходів викрили 22 злочини з ознаками кримінальної корупції. До відповідальності за вчинення цих злочинів притягнули двох депутатів місцевого рівня, голову сільської ради, начальника відділу земельних ресурсів, адвоката та помічника судді.

За розкрадання бюджетних коштів до відповідальності притягнули двох депутатів місцевого рівня: обласної ради, який створив фіктивне підприємство та заволодів грошовими коштами, виділеними на реалізацію державної програми щодо створення нових робочих місць у вугледобувних регіонах, та депутата міської ради, який вчинив розтрату коштів місцевого бюджету. Узагальнена сума розтрачених бюджетних коштів становить понад 6,8 мільйонів гривень.

Найпоширенішим явищем досі є зловживання у сфері земельних відносин. За звітний період виявили 13 таких злочинів. Працівники УБОЗ УМВС України у Волинській області викрили злочинну схему набуття права власності на земельні ділянки за підробленими рішеннями сільської ради, яку розробив сільський голова. За зниження орендної плати за землю притягується до відповідальності начальник відділу земельних ресурсів однієї з міських рад.

За результатами боротьби з корупцією у судовій гілці влади припинили діяльність групи осіб, члени якої за участю адвоката, помічника судді районного суду та начальника відділу землеустрою розробили злочинну схему з набуття права власності на земельні ділянки на території Луцька.

Загалом установили незаконні оборудки із земельними ресурсами площею понад три гектари, сума матеріальних збитків склала 634,7 тисячі гривень, з яких відшкодували 943,1 тисячі, зокрема наклали арешт на землю 466 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 2 Лютого 2013 11:17
І жодного даїшника і дільничого.
волинянин Показати IP 2 Лютого 2013 11:43
Така статистска до дупи,якщо не вказано ні одного призвища.Яка влада,така й статистика!
Руслана Показати IP 2 Лютого 2013 16:47
Спеціально заголовок інтригуючий написали, а читаєш, а там ПШИК!!!!!!!!!!!!
Не байдужий Показати IP 3 Лютого 2013 19:11
Наші внутрішні органи як завжди показушнічають. Ото злодіі, ви зловіть прокурора області чи хоча б зама, начальника міліціі, чи слідства. От тоді буде справедливо. А то викладача за коропку канфет вони з роботи звільнили. Статистику собі поправили. Все чиста показуха
Олежик Показати IP 3 Лютого 2013 20:24
Вражає... Я за одну тільки залікову сесію на своєму факультеті міг би більше протоколів накатати....про екзамени взагалі мовчу... Слабенько працюєте, хлопці !
Патріот Показати IP 4 Лютого 2013 10:22
Відзвітувались,що ТІПА робота проводиться!!!!
Прикольно А? Показати IP 5 Лютого 2013 00:59
Із 24 протоколів сума штрафів склала 18 тисяч 870 гривень.Це получається менше тисячі за протокол. Що ж в нас за антикорупційне законодавство? Дійсно гаїшніки на дорозі більше настріляють що їм за протокол штуку викинути. Скоро можна буде просити давай на тебе протокол складем так для галочки, а то бач до звіта не хвата.
НІНА Показати IP 5 Лютого 2013 14:35
Нехай ще в СЄНУ чистку в відділах пороблять. Особливо це стосується окремих осіб, таких як Повар Ірина Петрівна та Сологуб Тетяна Вікторівна з відділу аспірантури, котрі безпідставно "деруть" гроші з студентів, абітурієнтів, аспірантів та викладачів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus