USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Страйк у Бразилії: летять вітрини, палає транспорт

29 Квітня 2017 10:31
Справжнім побоїщем обернувся масштабний страйк в бразильському Ріо-де-Жанейро. Там зараз палахкотять автомобілі і автобуси, маніфестанти б'ють вітрини, громлять зупинки громадського транспорту, підпалюють сміттєві баки.

Поліції дозволено застосовувати сльозогінний газ і кийки, однак, незважаючи на жорсткі дії правоохоронців, взяти ситуацію під контроль поки не вдається, пишуть Відомості.

Причина - трудова реформа, яка позбавляє держслужбовців частини соціальних пільг, і, що для бразильців теж важливо, скорочується обідня перерва з години до тридцяти хвилин.

І все ж, заворушення не змусили президента країни скасувати непопулярні заходи в економіці.

Президент Бразилії Мішель Темера не скасує реформи, що викликали масові протести. Про це йдеться в заяві адміністрації глави держави.

Напередодні в більшості районів країни пройшов загальнонаціональний страйк і маніфестації проти непопулярної пенсійної реформи. Великі міста виявилися паралізовані - групи людей перекрили залізничні й автомобільні дороги, через що багато хто не зміг дістатися до роботи.

У Ріо де Жанейро протестувальники підпалили автобусну станцію. Кілька автобусів повністю вигоріли. Протести супроводжувалися запеклими зіткненнями з поліцією. У Сан-Паулу мітингувальники закидали камінням будинок президента. Правда, глави держави в той момент не було вдома, він знаходився в столиці країни. Правоохоронці застосували спецзасоби, щоб розігнати людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus