USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Сусіди «здали» міліції молдаван-нелегалів

20 Серпня 2010 11:38
19 серпня луцькі правоохоронці затримали сім нелегалів-молдован, які приїхали в Україну, сподіваючись заробити гроші.

Про це повідомляє 20 серпня відділ зв’язків з громадськістю УМВС у Волинській області.

Інформація про іноземців надійшла до міліції від їхніх сусідів, з якими вони мешкали на
вулиці 8-го березня в Луцьку. Перевіривши її, правоохоронці дізналися, що жителі Республіки Молдова мешкають в Україні незаконно.

Тоді працівники управління громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб разом зі співробітниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області та співробітники роти міліції особливого призначення «Беркут» їх затримали.

Арештовані - три жінки та чотири чоловіки - вирішили, що зароблять набагато більше в Україні, ніж на батьківщині, тому поїхали до Закарпатської області торгувати продовольчими товарами.

Згодом торгівлю перенесли до Луцька. Нелегали заробляли гроші на ринках області, в той час, коли термін, встановлений для перебування на території України, вийшов.

За порушення законодавства України на молдаван наклали штраф у розмірі 340 гривень кожному. Окрім цього керівництво Луцького МВ УМВС України у Волинській області прийняло рішення про добровільне видворення цих осіб за межі території України.

Нелегали у письмовій формі зобов’язались покинути територію країни протягом 10 діб. Якщо ж ні – їх видворять у примусовому порядку. В разі потреби молдаван переведуть до Пункту тимчасового перебування іноземців у Волинській області. Обмежений термін перебування іноземців у даному закладі сягає шести місяців.

Довідково:

З початку року правоохоронними органами Волині затримано та видворено 125 осіб, які перебували на території України нелегально. З них 22 особи було видворено за рішенням суду у примусовому порядку. Сьогодні на території області зареєстровано понад 1800 іноземців, які перебувають в Україні на законних підставах. В основному це громадяни Російської Федерації, Білорусі, Узбекистану, Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану та Польщі. З них 1485 проживають постійно та 346, періодично продовжують термін перебування. Сьогодні серед іноземних громадян, які перебувають на території Волинської області, 61 особа має дозвіл на працевлаштування, 10 навчаються, 17 – релігійних діячів та двоє біженців, усі інші перебувають на Волині у приватних цілях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 20 Серпня 2010 16:39
О, а куда можна здати сусідів азербайджанців?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus