USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Теракт в Єгипті – один з найкривавіших в історії

25 Листопада 2017 12:56
У Єгипті військова авіація бомбардує "осередки терористів". Унаслідок теракту, скоєного напередодні в мечеті, на Синайському півострові загинули щонайменше 235 людей, пише DW.

Війська та служби безпеки Єгипту повідомили, що проводять операцію з ліквідації "терористичних осередків" на Синайському півострові. Операцію розпочали в ніч на суботу, 25 листопада, після одного з найкривавіших в історії країни терактів - нападу на мечеть на півночі Синайського півострова, внаслідок якого, за даними єгипетської прокуратури, загинули щонайменше 235 людей та 109 - поранені.

За допомогою авіаударів знищено чимало транспортних засобів, які терористи використали для здійснення нападу на мечеть, заявив речник армії, повідомляє інформагенція AFP.

Операція триватиме доти, доки не знищать усіх терористів, які брали участь у нападі, написала державна єгипетська газета Al-Ahram із посиланням на служби безпеки. Увечері у п'ятницю президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі звернувся до населення по телебаченню. Він оголосив, що нападникам на мечеть дадуть "жорстку відповідь".

Світ співчуває Єгипту

Міжнародна спільнота різко засудила теракт і висловила співчуття народу Єгипту. Президент США Дональд Трамп написав на Twitter: "Жахлива і боягузлива терористична атака на безневинних і беззахисних парафіян у Єгипті. Світ не може толерувати тероризм, ми повинні побороти їх військовим шляхом і дискредитувати екстремістську ідеологію, яка формує основу їхнього існування!".

Трамп провів телефонну розмову з ас-Сісі та запевнив, що США - на боці Єгипту в боротьбі з тероризмом, повідомили в Білому домі.

Речник німецького Уряду Штеффен Зайберт заявив на Twitter: "Напад на вірян у мечеті на півночі Синайського півострова - жахливий злочин. Ми сумуємо разом із родичами загиблих. Тероризм - наш спільний ворог".

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш сподівається, що винних швидко притягнуть до відповідальності, заявив його речник. У Парижі вночі вимкнули вогні Ейфелевої вежі на знак жалоби за загиблими.

Що сталося в мечеті

Мечеть, на яку скоїли напад, розташована на півночі Синайського півострова. Будівля була заповнена вірянами, які зібралися на молитву.

Свідки події повідомили, що озброєні нападники оточили мечеть на позашляховиках та заблокували шляхи відступу, підпаливши автомобілі вірян. Після цього терористи підірвали вибуховий пристрій. Людей, які в паніці намагалися врятуватися втечею, нападники розстрілювали з автоматичної зброї. Також вони стріляли в медиків, які почали прибувати на місце події. У Єгипті оголошено триденну жалобу за загиблими.
Знищений автомобіль на місці теракту
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus