USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Торгівцям людьми дали «до двох років»

25 Жовтня 2012 16:03
Вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області щодо двох українок та німця, які протягом 2010-2011 років здійснили продаж дванадцяти жінок за кордон набув чинності.

Про це повідомляють у прес-службі СБ України.

Зокрема, слідство встановило, що, за ініціативи 31-річного німця, який тимчасово мешкав у Краматорську Донецької області, угрупування підшукувало на Донеччині, Харківщині та Волині матеріально незабезпечених молодих жінок.

Обіцянками високого прибутку за вигідних умов праці схиляли їх до виїзду за кордон для роботи у різних сферах. Зловмисники сплачували вартість оформлення виїзних документів, іноземних віз та квитків на залізничний транспорт. Створивши таким чином умови грошового боргу, перевозили українок до Німеччини та передавали власникам нічних клубів. Дівчат, які перебували у стані матеріальної залежності, шляхом психологічного тиску змушували займатися проституцією.

У серпні 2011 року, при черговому в’їзді в Україну через пункт пропуску «Ягодин», правоохоронці затримали організатора міжнародного каналу торгівлі людьми. Того ж дня було затримано і двох його спільниць у Краматорську Донецької області.

Факти протиправної діяльності злочинного угрупування були задокументовані працівниками УСБУ та скеровані за підслідністю до органів міліції. Слідчими ГУ МВС в Донецькій області щодо зловмисників порушили та розслідували кримінальну справу за частиною 3 статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Вироком суду підсудні визнані винними у незаконних діях та їм призначено покарання від 1 до 2 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus