USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трампа здивували заяви Москви про начебто збиті ракети

17 Квітня 2018 07:00
Президент США Дональд Трамп відверто здивувався заявам російської сторони про те, що сили протиракетної оборони, розгорнуті в Сирії, збили десятки ракет, випущених США, Великою Британією і Францією по об'єктах з хімічною зброєю Асада.

Про це глава Білого дому висловився у понеділок, під час перебування в Маямі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, було (випущено – ред.) понад 100 ракет, вони (сили Асада і його союзники – ред.), не збили жодної", - заявив американський президент.

У цьому зв'язку він підкреслив: "Озброєння, їхнє озброєння, не спрацювало добре".

Президент Сполучених Штатів також подякував за виконання задачі американських військових.

"Чи не гарну роботу зробили наші генерали? Чи не гарну роботу виконали наші війська?" – наголосив Трамп під гучні оплески в залі.

Глава Білого дому згадав про ракетний удар після ряду заяв з російського боку. Зокрема, офіційний представник міністерства оборони РФ генерал Конашенков у понеділок заявив, що вдалося збити понад 70 ракет, запущених США, Британією і Францією. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у той же день наголосив, що вдалося збити "дві третини" всіх випущених ракет.

У понеділок Європейське командування США (EUCOM) оприлюднило офіційну статистику щодо кількості ракет, використаних під час удару. Усього було випущено 105 одиниць зброї проти трьох цілей. Зокрема, з регіону Червоного моря - 30 ракет Tomahawk запустив крейсер Monterey (США), 7 – есмінець Laboon (США); з Перської затоки 23 ракети Tomahawk були запущені есмінцем Higgins (США); з Середземномор'я: шість ракет з підводного човна John Warner (США), три ракети з французького фрегата Languedoc.

З повітря було запущено 19 ракет з двох бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer. Британські королівські ВПС (винищувачі Tornado і Typhoon) запустили вісім ракет, винищувачі ВПС Франції Rafales і Mirages – дев'ять ракет.

"Жодна з ракет, застосованих у цій місії, не була успішно вражена сирійськими ППО, і немає ознак того, що були задіяні російські системи ППО", - зауважили в Європейському командуванні США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
121оо Показати IP 17 Квітня 2018 09:01
Після атаки США, активність рашистських тролів виросла на 2000%. От і все пояснення, ха ха ха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus