USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Британії розбився найбільший у світі дирижабль

18 Листопада 2017 20:40
У Великій Британії найдовше у світі повітряне судно Airlander 10 розвалилося на дві частини та впало.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

Як зазначається, під час інциденту гібридний дирижабль не виконував політ, а відірвався від швартової щогли. Літальний апарат упав на полі в графстві Бедфордшир та "розбився на дві частини" менше ніж через добу після успішного тестового польоту.

На борту нікого не було. Одна жінка, що перебувала на землі, отримала легкі травми.

Компанія Hybrid Air Vehicles заявила, що перебуває на "наступному етапі розширених тестових польотів", та додала, що скоро судно літатиме "вище, швидше та довше".

Як відомо, Airlander 10 за типом є сумішшю літака, гелікоптера та наповненого гелієм дирижабля. Довжина дирижабля 92 м, він на вісім метрів довший за найбільший у світі літак Ан-224 «Мрія» та на 25 відсотків більший за літак Boeing 747. Апарат зберігає форму за рахунок тиску газу, який його наповнює, а його оболонка — це корпус, виготовлений із сучасного високоміцного полімеру «вектрана». Його вага 20 тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ХаХа Показати IP 18 Листопада 2017 23:05
А казали що це саме безпечніше повітряне судно.Доліталися.
Віктор до ХаХа Показати IP 19 Листопада 2017 10:28
Так ніхто не загинув же - значить таки саме безпечне :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus