USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Лівії ударами з дронів знищено український літак з гуманітарним вантажем, – ЗМІ

6 Серпня 2019 20:34
В аеропорту Місрата в Лівії знищено літак Іл-76ТД української компанії Скайавіатранс, що перевозив гуманітарний вантаж.

Про це LIGA.net повідомила директор компанії Олена Малахова.

Літак виконував рейс з Анкари до Місурати в рамках співпраці з Міжнародною організацією Червоного Хреста.

Зі слів директора Скайавіатранс, безпілотник обстріляв літак відразу після прибуття в аеропорт, коли здійснювалося вивантаження гуманітарного вантажу.

Всього було випущено кілька снарядів, перший з них влучив у праве крило і спровокував пожежу. В результаті літак повністю згорів. Імовірно, вантаж також було повністю знищено.

У момент обстрілу на борту перебувало кілька членів екіпажу, вони встигли евакуюватися. В результаті обстрілу ніхто з восьми членів екіпажу не постраждав. На даний момент вони чекають на повернення до України, повідомила Малахова.


За її словами, поки один дрон обстрілював український літак, інший безпілотник проводив фото- і відеофіксацію. Через 40 хвилин після інциденту фото і відео удару з’явилися на сайтах російських ЗМІ і блогерів, зазначила вона.

«Мені здається, що не без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, який намагається захопити владу в Лівії», — сказала Малахова.

За оцінкою компанії, вартість знищеного Іл становить щонайменше $2,5 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
всезнайко Показати IP 6 Серпня 2019 21:06
ми багаті що нам якийсь літак
Та ви шо??? Показати IP 6 Серпня 2019 23:52
Думаю мало хто знає що ІСЛАМСЬКА ДЕРЖАВА обявила війну Україні ще в 2015 році. І кількість збитих українських літаків вже мабуть дійшла до 10 а може і більше. І так звані теракти такі як в Кабулі де загинули українські пілоти і стюардеси є зовсім не випадковими. кількість вбитих українців за цей час вже пішла за 100. За це ми маємо подякувати СБУ які провели начебто успішні операції за які ми платимо життям наших громадян І це все є в інтернеті але кому треба це систематизувати і встановити причинно наслідкові звязки. Це подається як окремі нещасні випадки. І ніяким. На якій підставі всі змі повідомляють про гуманітарний вантаж??? Хто його перевіряв? Якби сомалійські пірати не захопили судно Фаіна на якому були украінські танки ми б і про це нічого не знали. Але краще вити хором путін ху...........................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus