USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку екскаватор «провалився» на газову трубу

5 Квітня 2017 13:16
Лучани скаржаться на систематичні прориви водогону на вулиці Кравчука, 11а. Декілька днів тому тут навіть провалився екскаватор, який «упав» на газову трубу. Натомість на комунальному підприємстві «Луцькводоканал» запевнили, що аварійну ділянку планують замінити вже цьогоріч.

Про черговий прорив та інцидент із екскаватором ВолиньPost повідомили мешканці.

За словами жительки вулиці Кравчука Олени, прориви мережі у цій ділянці ставалися й раніше. Проте протягом останнього часу вони стаються іноді навіть двічі на тиждень, і там постійно працюють робітники з «Луцькводоканалу».

«У нас на вулиці то фонтан, то машина провалюється у місце, де щойно трубу ремонтували. А 5 квітня взагалі – провалився трактор «Водоканалу» і повис на газовій трубі», - розповіла жінка. Подібний випадок, щоправда з автомобілем, стався минулого тижня. Адже у місці, де раніше лежала бруківка, після ремонтних робіт – місиво із глини та грунту. Окрім того, люди сплачують й за пролиті на землю кубометри води.

Раніше на цій ділянці було ландшафтне озеленення, просте його довелося прибрати через постійні ремонти на ділянці. Бруківку на доріжці проклала фірма, яка орендує сусідню ділянку. Після того ж, як її систематично розривають працівники «Луцькодоканалу», вкладати її назад поки не бачать сенсу.

«Та труба - в аварійному стані, її не міняють, а постійно латають. Залатають в одному місці - прориває в іншому. Трактор провалився, бо там місиво, а вище знаходиться газова труба. Вона аж прогнулася», - додала жінка.

Мешканці зітхають - не було б так смішно, якби не так сумно. Вони протягом кількох років зверталися до міськради із проханням відремонтувати трубу - проте отримували відповіді, що на цю ділянку коштів не передбачено.

Натомість у «Водоканалі» запевнили, що реагують на всі прориви труби. Заступник директора підприємства Володимир Чупун зауважив, що на вулиці Кравчука дійсно минулоріч замінили декількасот метрів труби. Тож наразі аварійною лишається ділянка, де стаються прориви.


«Ми знаємо про цю проблему, це центральний водогін Луцька, він основний, тому ми мусимо ліквідовувати поломки, люди без води не можуть бути», - сказав посадовець.

Тому 200-300 метрів труби на цій ділянці мають замінити цьогоріч.

«Ми збираємося замінити трубу на цій ділянці в цьому році», - зауважив Чупун. Вартість одного метра труби - 2300 гривень. Кошти планують виділити із інвестиційної програми «Луцькводоканалу». Роботи розпочнуть не раніше літа.

«Якщо все буде добре, то у третьому кварталі - літо-початок осені», - розповів заступник директора «Водоканалу».

Прокоментував Чупун і ситуацію з трактором. Мовляв, екскаватор загруз через мокрий грунт. Проте трубу, на яку він «приземлився», техніка не пошкодила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 13:35
Звісно грошей нема, доречніше ілюмінацію оновити
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 15:39
От молодці! В нас асфальт кладуть у воду чи сніг, а трубу будуть міняти в пік сезону, коли вода буде найбільш необхідна, бо буде найвища температура. Вони ж дуже хвилюються щоб люди без води не залишилися, а так ще й з наслідками буде. Герої!
Працівник Луцькводок Показати IP 6 Квітня 2017 22:38
Ілюмінацію оновлювали бо це показуха яку придумала міськрада.За це навіть вони подяки дають.
Працівник Луцькводок Показати IP 6 Квітня 2017 22:52
Кожний абонент якому надає послуги з водопостачання вищезгадане підприємство оплачує тільки те що використав згідно засобу обліку води,або по нормі на мешканця.Шановний автор не пишіть міфів про буцімто пролиті кубометри води,ви за неї не платите!
Працівник Луцькводок Показати IP 6 Квітня 2017 23:03
З водопостачанням при заміні аварійної ділянки ніяких проблем не буде,всі будуть з водою!Можливо буде меньший тиск в мешканців району Гуща.Там чітко написано що гроші з інвест програми, є плани по заміні аварійних ділянок,будуть гроші-будем працювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus