USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку горів будинок: мешканці кажуть – через халатність «Волиньобленерго»

27 Березня 2017 17:26
Три спецбригади виїхали гасити пожежу в Луцьку на вулиці Данила Галицького. На щастя, вдалося зберегти будинок від повного згорання - коли обірвався високовольтний електричний кабель, мешканці були вдома, вчасно побачили загорання й повідомили рятувальників. Щоправда, частина будинку зазнала пошкоджень.

Інцидент трапився сьогодні, 27-го березня, близько 15:30.

Лучанка Валентина Михайлівна розповідає, що електрики, прокладаючи проводку, допустили недбалість, адже поклали дріт на дах. Як наслідок, через вітер він піддавався тертю з шифером та з часом луснув, що й призвело до надзвичайної ситуації.

«Я кажу: що це таке? Думала, комин впав, бо щось бахнуло. Або що в сусідньому будинку щось впало від сильного вітру, а мені кажуть – он, дах горить… Я бачу, що пожежа, а це високовольтний кабель перетерся об дах, порвався, й вийшло замикання. Я була шокована, бо ж там велика напруга. Нічого сама не зробиш, почали одразу дзвонити на відповідні служби. У цій ситуації найприкріше те, що нещодавно одружилася донька, зробили капітальний ремонт, і все попсувалося - як не пожежею, то водою, якою гасили вогонь. А ми ж з приводу того, що електрики халатно провели проводку, неодноразово зверталися в ПАТ «Волиньобленерго». Нам казали, що перенесуть», - говорить пані Валентина.
На місце оперативно приїхали електрики, швидка та пожежники. Наразі частина вулиці без струму, його обіцяють відновити сьогодні ж.

Рятівники оперативно локалізували полум'я та погасили пожежу.
Пані Валентина ледь стримує сльози, адже нещодавно завершили ремонт у квартирі, а вода його попсувала.
Власники постраждалого помешкання кажуть, що будуть звертатися в суд, аби їм ПАТ «Волиньобленерго» компенсувало збитки.

До слова, через дах цього ж будинку проходить ще однин кабель, який об нього треться.

На місці працює слідчий.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 27 Березня 2017 18:32
Мешканці будинку брехуни: два роки назад незаконно, без будьяких документів провели добудову даного будинку та добудову другого поверху, тобто існуе він там нелегально. Спочатку архбудконтроль їх оштрафував за це але в суді вони порішали і штрафу не платили. Матеріал про цю незаконну добудову є в інтернеті. Тому зараз немає чого валити вину на обленерго то карма за злочин.
Семен Показати IP 27 Березня 2017 21:36
"Два роки назад..." Два роки! В суді порішали? Порішали. Згідно з правилами Волиньобленерго був зобов'язаний їх виконувати, тобто або підняти кабель, або перенести. Якщо є претензії до власників цього будинку, то обленерго повинен був в суді з жителів вимагати компенсувати виконані роботи. Але ж проблему вони не усунули. Як це називається? Не треба один на одного кивати. В даному випадку, саме зараз, проблему спричинила бездіяльність Волиньобленерго.
Вася до Семен Показати IP 28 Березня 2017 08:06
тобто зараз на місці обленерго правильним було б довести справу до кінця і зобов"язати власників демонтувати незаконну будівлю під кабелем?
волиняка до Вася Показати IP 29 Березня 2017 09:34
лучанин каже правильно. Давайте вчитися виконувати закони, а не порушувати їх і шукати "крайнього".
лучанка Показати IP 27 Березня 2017 22:14
Скільки злоби в словах! . А який жаргон! Чи не боїтесь ви своєї карми?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus