USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ратнівському районі знищили 11 хворих на чуму свиней

31 Серпня 2016 16:02
У районах ризику борються з африканською чумою свиней. На Ратнівщині вже утилізували одинадцять тварин, про що склали відповідні акти. Упродовж останніх днів хворих тварин у районі не виявили.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.

Ці два контрольно-пропускні пункти облаштовані коло села Кортеліси. На в’їзді до села працюють так звані дезбар’єри. Це – пропускні пости на під’їзді до села, де працюють ветеринари, поліцейські та представники ДСНС. При чому – цілодобово.



– Через цей пункт, а це – основна дорога, що веде до Корелісів, проїжджає транспорт, що проходить обов’язкову дезінфекцію та огляд, – наголосив перший заступник голови Ратнівської райдержадміністрації та керівник епізоотичної комісії Євген Савлук. – Окрім того, безпосередньо в селі працюють дві групи, до яких уходять два ветеринари, двоє представників ДСНС та правоохоронці. Представники цих груп здійснюють обхід дворів, описують свинне поголів’я, виявляють хворих тварин та здійснюють дезінфекцію.

Як констатують фахівці, впродовж останніх днів хворих тварин не виявлено. Ті, діагноз у котрих підтвердився раніше, – утилізовано. Загалом же утилізовано 11 тварин, про що складено відповідні акти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus