USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У районах Волині готуються до військової мобілізації

4 Березня 2014 12:43
Північ Волині завмерла в очікуванні. Адже райони фактично обезглавлені. І в такий час областю прокотилися чутки, нібито на білоруському кордоні вже вишикувалися російські танки!, - інформує «Волинська газета».

Стурбовані ситуацією люди скликали в неділю народне віче. До прикладу, у Старовижівському районі учасники цих зборів прийняли заяву-звернення, в котрому засудили дії Російської Федерації та висловили вимогу негайно вивести війська з території України.

Чи зреагує на заяву старовижівського віче Владімір Путін?

Очевидно, ні. Бо він не те що України, а й керівників держав Великої сімки не надто слухає. Тому із запитанням «А що, крім заяв, намірені робити в разі надзвичайних подій?» звертаємося до керівників Старовижівщини.

Виконавча влада, тобто райдержадміністрація, порадила звернутися до влади представницької, тобто райради. І колишній її заступник, а нині – виконувач обов’зків голови районної ради Василь Романюк розповів за створення штабу оперативного реагуваня.

Серед обговорених у штабі питань – економічні можливості району на випадок війни. Скажімо – кількість вільних ліжко-місць, забезпеченість центральної районної лікарні паливно-мастильними матеріалами, необхідність змінити підпорядкування екстрених служб (не обласному центру, а Старовижівській ЦРЛ).

– Поки що масової мобілізації чоловіків у нас немає. Хоча виклики з’явитися до Ратнівсько-Старовижівського військкомату надходять. Немає в нас і чогось подібного до навчань надавати першу допомогу хворим і пораненим. Але засобів для оповіщення населення в разі надзвичайної ситуації вистачає, – запевнив Василь Романюк.

Єдине, що порадувало в цей напружений час, – згуртованість району і небажання гризтися за посади.

– Всі державні установи функціонують, хліба вистачає. Люди, які написали заяви на звільнення, продовжують виконувати свої функції до призначення та їх місце нових керівників. Серед таких – начальник районного автодору та райвідділу міліції. У штабі оперативного реагування немає відсіювання за партійною приналежністю. І це теж показово, – підсумував Василь Романюк.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, у зв’язку з ситуацією, яка склалася поміж Україною та Росією, 51 Окрема механізована бригада, що дислокується у Володимирі-Волинському, приведена у стан підвищеної бойової готовності. Про це на недільному вічі оголосив міський голова Петро Саганюк після зустрічі з керівництвом бригади.

Зі свого боку голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт та голова облради Валентин Вітер під час наради за участю військових і силовиків обговорили питання щодо ситуації в зв'язку із введенням до АР Крим військ Російської Федерації, повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Очільники волинської влади наголосили на повному сприянні з їх боку Збройним Силам України.

До обговорення долучилися обласний військовий комісар, командири військових частин гарнізону, представники прокуратури та службовці сектору оборонної роботи апарату облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 4 Березня 2014 14:17
от в Старій Вижві точно будуть воювати і спасати Крим.А майдауни які зараз дорвались до влади і поможуть..язиком.Хіба з рогаток будуть стріляти
Кувалда до Анонім Показати IP 4 Березня 2014 14:26
Чувак, ти мабуть на марсі живеш .......стули свій писок і не пиши, і не висловлюй тут по різним статтям свої гнилі , російські міслішки особливо щодо майдану - ти нелюд !!!
333 Показати IP 4 Березня 2014 22:42
УВАГА !!! Інформація для "Правого сектору" - злочинний Донецький ОБЩАК - "ЗАХІДІНКОМБАНК" ( м. Луцьк, пр-кт Перемоги,15 ) фінансував "тітушок" та "беркут", які вбивали людей. Цей ОБЩАК продовжуе фінансування "тітушок", які агітують проти незалежності України. Пора покінчити з цим ЗЛОДІЙСЬКИМ ОБЩАКОМ. Керівник цього ОБЩАКУ - Галина СКИБА. ПОРА ВІДПОВІСТИ ЗА ЗЛОЧИНИ !!!
:-) Показати IP 5 Березня 2014 08:14
Як банк фінансував??? Може через банк фінансувались? І взагалі чому я маю Вам вірити?? Я прихильник того, щоб такого роду інформація лунала тільки з достовірних джерел, які мають право на те. (Я не в захист банку, я за присікання поширення чуток, які можуть негативно впливати на ті чи інші події в Луцьку!)
kanistra Показати IP 16 Квітня 2014 00:36
на коли війну передають???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus