USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Швеції бомбами гасять лісові пожежі. Відео

26 Липня 2018 08:29
У Швеції намагаються боротися з масштабними пожежами, скидаючи бомби на осередки займання. Лісові пожежі в центральній частині країни не можуть загасити вже 13 днів.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на сайт Збройних сил Швеції.

Одна з лісових пожеж охопила район, де зазвичай проводяться військові стрільби і можуть залишатися снаряди. Це ускладнює для пожежних безпечний доступ до вогню на землі, а інші варіанти гасіння досі виявилися безрезультатними.

Збройні сили відправили два винищувачі Jas 39 Gripen, щоб кинути бомбу як крайній захід, сподіваючись, що тиск від вибуху допоможе стримати полум'я. Передбачалося, що вибух бомби миттєво спалить кисень в осередку пожежі і полум'я згасне.

Бомба GBU-49 була скинута з 3000 метрів, і досягла швидкості 550 км/год, перш ніж ударити по цілі. Відповідно до початкових звітів, вибух зміг погасити пожежі в радіусі до 100 метрів від цілі.



Станом на 25 липня в Швеції вирує понад 40 лісових пожеж. Вісім країн Євросоюзу беруть участь у боротьбі з лісовими пожежами у Швеції, які протягом кількох тижнів не вщухають у цій скандинавській країні. Допомогу запропонували Польща, Данія, Франція, Італія, Німеччина, Литва, Португалія й Австрія.

Як повідомлялося, внаслідок масштабних лісових пожеж, які вирують у Греції, загинуло вже 77 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus