USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У Техасі через повінь не витримала дамба

29 Серпня 2017 20:58
Через сильні зливи, спричинені ураганом "Гарві", об'єм води у водосховищі біля Г'юстона виріс до критичного рівня, і вода почала переливатися через ключову дамбу, повідомила влада штату Техас.

Раніше інженери почали скидання води з дамби Аддікс, щоб запобігти затопленню прилеглих до водосховища районів, пише ВВС Україна.

Однак у вівторок, за словами керівника штабу з ліквідації наслідків повені Джеффа Ліднера, вода піднялася вище максимального рівня, що його здатна стримати дамба.

Ураган "Гарві" спричинив величезні повені в штаті Техас, а тепер загрожує підтопленнями штату Луїзіана.

Небачена в Техасі кількість опадів змусила тисячі людей покинути їхні підтоплені будинки в околиці Г'юстона, тоді як рятувальники продовжують евакуювати людей, що не можуть виїхати.

Затяжні зливи тривали три доби і, згідно з прогнозом, дощі найближчим часом не припиняться.

Ураган "Гарві", який послабшав до категорії тропічного шторму, тепер поширився на штат Луїзіана. Столиця штату, місто Новий Орлеан, що серйозно постраждало внаслідок урагану "Катріна" в 2005 році, також готується до повені.

За даними влади Техасу, шторм забрав щонайменше дев'ять життів. Під час повені загинули шестеро членів однієї сім'ї, повідомили американські ЗМІ з посиланням на родичів, але офіційно ця інформація не підтверджена.

У Г'юстоні, четвертому найбільшому місті США, не оголошували евакуацію жителів з побоювань, що вона може спричинити хаос і загибель людей, які могли б опинитися в пастках власних авт на затоплених дорогах.

Тим часом на південь від Г'юстона представники місцевої влади в окрузі Бразорія повідомили, що вода прорвала дамбу в водоймі і написали мешканцям: "Втікайте негайно!"

Метеорологи попереджають, що на цьому тижні кількість опадів може вирости вдвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrew Показати IP 29 Серпня 2017 23:07
Біда в людей рівна війні. Нищиться все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus