USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

У Турії на Волині - мертва риба

11 Серпня 2014 18:26
Ті, хто постійно ходить купатися на міський пляж у Ковелі, твердять, що загибла риба з’явилася тут ще кілька днів тому. Повно її на водоймі й нині. Оскільки річка дуже заросла водоростями, то мертва риба в тих місцях збилася докупи і під розпеченим сонцем поступово розкладається, створюючи неприємний запах навкруги. Досвідчені рибалки визначили, що річкою, як не дивно, розкидані лише підлящики, іншого виду риби вони не помітили, - про це йдеться на Проковелі.

Так, минулого четверга в місцях масової загибелі риби побували фахівці Ковельського міськрайонного управління державної санітарно-епідеміологічної служби, державної екологічної інспекції у Волинській області та Ковельської рибоохоронної дільниці. Зокрема, в районі міського пляжу лаборанти СЕС взяли проби річкової води.

На думку державного еколога Володимира Романовського, риба в Турії просто задихнулася від нестачі кисню. Він констатує, що рівень води у річці за час спекотних тижнів суттєво впав, а температура води значно підвищилася, в результаті стали гнити водорості, що суттєво вплинуло на обмаль кисню для риби.

Ці висновки еколога підтвердили в СЕС. Згідно з їхніми лабораторними дослідженнями з’ясувалося, що вода в Турії не відповідає гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками. Наразі індекс ЛКП вже становить 24000 при нормі 10000. Спираючись на невтішні результати досліджень, державна санепідеміологічна служба запропонувала директору комунального підприємства «Добробут» Володимиру Кобченку, встановити на території пляжу інформаційні щити про небезпеку купання в річці Турія, у зв’язку з невідповідністю річкової води гігієнічним нормам.

Як стало відомо, директор комунального підприємства вже ознайомився з рекомендаціями СЕС і взяв їх до виконання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
українець Показати IP 11 Серпня 2014 18:56
коментар було видалено
ник Показати IP 8 Листопада 2015 13:49
романовский главный виновник всего что творится с природой в ковеле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus