USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькій крамниці продавали ковбасу, приховуючи дату виготовлення

23 Вересня 2013 11:40
Держспоживінспекція оштрафувала луцьку крамницю, де на етикетках не вказували дату виготовлення та термін придатності ковбас та м’ясних виробів. Про це повідомив начальник Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг, - повідомляє IA ZIK.

За словами посадовця, його підлеглі провели перевірку у господарюючому суб’єкті в Луцьку. Фахівці Держспоживінспекції встановили, що споживачам не надають необхідну, доступну, достовірна та своєчасну інформацію на етикетці у доступній наочній формі. «Зокрема, йдеться про кінцевий термін реалізації або дату виготовлення і термін придатності до споживання ковбасних та м’ясних виробів, а це позбавляє споживача свідомого і компетентного вибору продукту», – стверджує Іван Смоленг.

Окрім того, цінники на окремі товари оформлені з порушенням. Так, на ціннику хлібобулочних виробів відсутня інформація про вагу окремого виробу.

Отож приписом господарюючого суб’єкта зобов’язали усунути зазначені недоліки. Припис інспекції виконаний.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕРЕЗ ГМО І СТАРІ СИРИ ОШТРАФУВАЛИ РЕСТОРАН ПІД ЛУЦЬКОМ

За виявлені порушення винну особу притягнули до адміністративної відповідальності, та застосували адміністративно-господарську санкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оля Показати IP 23 Вересня 2013 11:48
Хіба це новина. Так роблять всі без винятку магазини. Саме це роблю кожен день
Рома Показати IP 23 Вересня 2013 11:59
Тю. А що, десь вказується дата виготовлення взагалі? Лежить собі кільце сосисок в холодильнику і лежить, хз, свіже воно чи ні. Продавець правду не скаже ніколи. Тому і не беру ковбасу.
Факт Показати IP 23 Вересня 2013 13:27
А що в супермаркеті важко зняти один цінник та наклеїти свіжіший? Але супермаркети за це не перевіряють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus